Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na (BUSMEK) katılarak minyatür ve tezhip branşlarında eğitim alan Esma Sakin, ‘Bursa’dan Adana’ya Sanat Buluşması’ adlı 2. kişisel sergisini Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

BUSMEK’te minyatür ve tezhip branşlarında eğitim alan Esma Sakin, ‘Bursa’dan Adana’ya Sanat Buluşması’ adıyla hazırladığı 40 eserini, Adana’da sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergisinde Adana köşesi de oluşturan Sakin, “Memleketim Adana’nın tarihi Taşköprü, Kalekapısı, Büyüksaat, Kız Lisesi, Tepebağ evlerini tanıtmak istedim. Bu yapıların gelecek nesillere taşınması tek arzumdur. BUSMEK’te aldığım eğitimlerimi 2. kişisel sergimle taçlandırmaktan çok mutluyum” dedi.

BUSMEK’te aldığı tezhip, yağlı boya ve minyatür eğitimlerinin kendisine çok şey kattığını vurgulayan Esma Sakin, “Çalışmalarım BUSMEK’in genel sergilerinde defalarca yer aldı. Ayrıca 2012’de İngiltere’nin Manchester şehrinde yapılan Türkiye Festivali’nde ve Fransa’nın Romorantin şehrinde yapılan fuarda da sergilendi. BUSMEK sayesinde katıldığım bu sanat beni motive etti. Yaşadığım Bursa’dan doğduğum Adana’ya yaptığım bu sanat yolculuğunu sanatseverlerle paylaşmaktan dolayı da çok mutluyum” diye konuştu.