Büyükşehir Belediyesi, kaybolmaya yüz tutan kültürel değerleri yaşatmak adına önemli bir etkinliğe daha imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinesinde İnegöl’ün Gündüzlü, Kurşunlu ve Şehitler Mahallelerinde “Âşıklarla Baş Başa” programı düzenlendi. Menteşeli Cengiz olarak tanınan ve Bursa’nın yöresel türkülerini ustalıkla seslendiren Cengiz Bütün, Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl ilçesine bağlı Gündüzlü Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte sevenlerine türkü ziyafeti sundu.

Yaklaşık 2 saat boyunca sevilen türküleri seslendiren Menteşeli Cengiz, Bursa türküleriyle de gönüllere dokundu. Programda Gündüzlü Mahallesi kadınları da Menteşeli Cengiz’e eşlik etti. Köyün ihtiyar delikanlıları ise oynadıkları güvende ve çiftetelli ile gençlere taş çıkardı. Kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen programa İnegöllüler yoğun ilgi gösterirken etkinlikte ayrıca geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz çocukların eğlencesi oldu. Menteşeli Cengiz’in yanı sıra Aşık Turabi ve Aşık Haşimi de yer aldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Âşıklar halka mal olmuş eserlerini büyük bir ustalıkla seslendirdi.

İnegöl halkından tam not alan etkinlik için mahalle sakinleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederken, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas amaçlarının kaybolmaya yüz tutan kültürel mirası bu tür programlarla yaşatmak olduğunu söyledi.