ESKİŞEHİR (AA) - Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla, Abdülkadir Katra Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Çanakkale Destanı" oyunu, Eskişehir'de sahnelendi. 

Yunus Emre Kültür Merkezinde izleyicisiyle buluşan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çanakkale Valiliğince de desteklenen, yazar ve yönetmenliğini Abdülkadir Katra'nın yaptığı oyunun, 1915 yılına damgasını vuran, Türk tarihine kahramanlar hediye eden Çanakkale şehitlerine ithaf edildiği bildirildi.

Katra, oyuna ilişkin yaptığı açıklamada, ocak ayında Tekirdağ'dan başladıkları turne kapsamında 60 ilde oyunu sahneleyeceklerini ve daha sonra Avrupa turnesine çıkacaklarını söyledi. 

Eskişehir'in oyunun sahnelendiği 15'inci il olduğunu dile getiren Katra, "Amacımız Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında 1 milyon izleyiciye ulaşmak" dedi.

Tiyatronun yaklaşık 80 dakika ve tek perdeden oluştuğunu anlatan Katra, "Oyunda 16 oyuncumuz var. Oyunumuz cephenin gerisinde yaşanan fedakarlıkları, acıları gözler önüne seriyor. Bu bu oyunla Çanakkale ruhunu yeniden canlandırabilmek, cephenin gerisinde yaşanmış olan fedakarlıkların kavranabilmesini sağlamak ve şehitlik mertebesinin anlamını izleyicilere aktarabilmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.