NİĞDE (AA) - Niğde'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni anmak için klip hazırlayan öğretmen, 150 kişinin desteğiyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli edebiyat öğretmeni Barış Patlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle "Çanakkale'yi anmak ve anlamak" isimli klip hazırladı.

"Çanakkale nedir?" sorusuna yaklaşık 150 kişiden cevap alınan klipte, Türkiye'nin farklı bölgelerinin yanı sıra Mekke ve Medine'de de çekim yapan 150 kişi yer aldı. Çekimleri kendi imkanlarıyla yapanlar, bulundukları illerden Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlamını ve önemini birer cümle ile ifade etti.

Patlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "18 Mart'tan sonra Çanakkale geçildi" diyenlere cevap olarak bu çalışmayı yaptığını söyledi. Sosyal medyanın gençler üzerinde daha etkili olduğunu belirten Patlar, şunları kaydetti:

"Birbirini tanımayan insanların klipleri bir araya getirilerek hazırlanmış doğudan, batıya, birlik mesajı verebildiğimiz bir video oldu. Çanakkale Zaferi'ni daha iyi anlatabilmek için sosyal medyayı kullanarak özellikle gençlerimize ve toplumun geneline hitap etmek istedim. Derste anlattıklarımız, sosyal medyada etkili olduğu kadar etkili olmuyor maalesef. Videoyu öğrencilerim de ilgiyle izlemişler. Destek veren herkese teşekkür ediyorum."