Hollanda’nın Schiedam kentindeki İslam Merkezi salonunda gerçekleşen programa Hollanda Denk Partisi milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (Hokaf) yöneticileri, Hollanda MÜSİAD Başkanı Ali Bekdur, KMÜ Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca, Araştırma Gör. Aytunç Ülker, köy derneklerinin temsilcileri, politikacılar, işadamları ile Hollanda’da yaşayan Çataklı vatandaşlar katıldı. 
Kuran tilaveti sonrası konuşan, Hollanda’da yerleşik, Karaman iline bağlı Çatak köyünden vatandaşların  kurdukları Çataklılar Derneği’nin Başkanı Mustafa Koçak, “Derneğimiz köyümüzle ilgili sorunların çözülmesi için bir köprü görevi sağlamaktadır. Arabaşı akşamında buluşmamızın gayesi, tüm köylülerimizi bir araya getirip, hasbihal edip, kaynaştırmaktır. Derneğimiz, 2000 yılında kurulmuş olup, birçok önemli etkinliğe imza atmıştır ve bundan sonra da önemli faaliyetler yapmaya devam edecektir. Köyümüze ve köylülerimize hizmet etmek biz yönetim kurulu için bir onurdur. Derneğimizin bundan sonra da bu tür faaliyetleri yapabilmesi için sizlerin maddi –manevi desteğine ihtiyaç vardır.” şeklinde konuştu. 
Karamanlılar Federasyonu (Hokaf) Başkanı Mustafa Duyar, “Hemşeri derneklerinin düzenlemiş oldukları bu tarz etkinliklerin amacı, dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, örf ve adetlerimizi devam ettirmek ve gurbetteki üyelerini oluşturmaktır. Böylesi etkinliklerin devamının getirilmesi gelecek nesillerimiz için çok önemlidir.” dedi.
Hollanda Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu ise şunları söyledi: “Yıllar önce buraya gelen ve bizlere bu ortamı sağlayan büyüklerimize şükranlarımı iletmeyi bir borç biliyorum. Çocuklarımızın, bu gibi akşamları, programları yaşayıp, kültür ve örflerimizi görmeleri son derece mühimdir. Türkiye’nin olduğu kadar Hollanda’nın da siyasetiyle ilgilenin. Burada yaşıyoruz, bu ülkede vergi ödüyoruz, o bakımdan Hollanda siyasetini de takip edelim. Partimiz Denk’in halen bin 300 üyesi var ve sizlerin de desteğinizi bekliyor, üye olmanızı arzu ediyoruz. Mart 2017 genel seçimleri için çalışmalarımıza hız verdik.”
Arabaşını afiyetle içen Çataklılar daha sonra birbirleriyle hasret giderdiler ve en kısa zamanda tekrar bu türlü programlarda buluşmak temennisiyle ayrıldılar.
SCHİEDAM - Mehmet Ali Topcu