Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), Birleşmiş Milletler’in (BM) 69. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla özel konser verecek.

24 Ekim Cuma günü gerçekleşecek konseri bir çok prestijli uluslararası ödüle sahip piyanist ve şef olarak aktif sanatsal yaşamını sürdürmekte olan, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’deki Macaristan Radyo Televizyon Orkestrası’nın daimi şefliğini yapan, ölümüne kadar Berlin Filarmoni Orkestrasının dünyaca ünlü şefi Cladio Abbado’nun asistanlığını yapan orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp yönetecek.

Konsere solist olarak katılan, dünyaca ünlü Japon asıllı Alman piyanist Alice Sara Ott, Avrupa ve Japonya’nın büyük ve önemli salonlardaki konserleri ile olağanüstü eleştiriler aldı. Henüz daha 13 yaşındayken Hamamatsu yarışmasında "En Büyük İstikbal Vadeden Genç Sanatçı" ibaresi ile selamlanan Alice Sara Ott, Adana’da ilk kez sanatseverlerle buluşacak.

Programda, B. Bartok “Piyano Konçertosu N0:3 ve L.V.Beethoven “Senfoni N0:3 (Eroica)” seslendirilecek.

BB’nin Kuruluşunun 69. yıl dönümü Konseri, Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda saat 20.00’de gerçekleştirilecek.