Başkent’te, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) Gala Konseri düzenlendi. Cihat Aşkın’ın minik öğrencileri, Başkentliler’in kulaklarının pasını sildi.

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları, Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası Salonu’nda Gala Konseri düzenledi. Dünyaca ünlü keman virtüözü, akademisyen ve besteci Cihat Aşkın ve minik öğrencileri, Başkentliler’e konser verdi. Konsere, çok sayıda davetli katıldı. Programın koordinatörlüğünü yürüten, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Zafer Kurtaslan, konserle ilgili bilgi verdi.

CAKA Projesinin Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde de uygulanmasına izin veren Cihat Aşkın’a teşekkür eden Kurtaslan, “Üniversitemiz bünyesinde, yaklaşık 2 aydır CAKA faaliyetlerini başlattık. Bu faaliyetlerde aileler ve çocukları için ritim eğitimi, çalgı eğitimi, çocuklara yönelik koro eğitimi, Türk Sanat Müziği eğitimi veriyoruz. Yeni olarak Türk Halk Müziği ve tasavvuf müziği koroları oluşturduk. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik müzik eğitim kursları düzenliyoruz. Bu projenin üniversitemizde uygulanmasına izin veren, çok değerli sanatçımız ve aynı zamanda da akademisyen Cihat Aşkın’a çok teşekkür ediyorum. 1 Ocak’tan itibaren kendisi de Konya’ya gelerek bizim çocuklarımızı dinleyecek, onlarla birlikte sahneye çıkacak” ifadelerini kullandı.

CAKA’nın tüm yurttaki çalışma merkezlerinden gelen çocukların, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda verdiği konserin önemine değinen Cihat Aşkın ise, “Proje, Beşiktaş, Küçükçekmece, Bursa, Afyon, İzmir, Mersin, Kayseri ve Ankara’da yürütülüyor. Son olarak bu projeye Konya da katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Zafer Kurtaslan’ın girişimiyle başlattığımız Konya’daki proje de bizim için çok önemli. Bu akşam çocuklarımız, tüm yurttan değişik çiçekleri getirerek burada harmanlıyorlar” diye konuştu.