Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültürel ve sosyal yaşamına kazandırılan İncirli Kültür Merkezi, eğitimci yazar Senai Demirci’yi ağırladı.

Bursa’da hizmete açılışından bu yana değerli simaları konuk eden Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi, bu ayki etkinlikleri kapsamında eğitimci ve yazar Senai Demirci’yi ağırladı. ’Kırk Kapının Kırk Duası: Fatiha’ adlı kitabı ile dikkati çeken Demirci, dinleyicilere Fatiha’nın manevi anlamı ve hikmetlerinden bahsetti. Bursa’da yoğun ilgiyle karşılanan Demirci, “İnsanın varlığı kendinden değildir, ödünç verilmiştir” diyerek insanın geldiği ilk kapının ‘yalnızlık kapısı’ olduğunu anlattı.

İnsanın dünya üzerindeki hallerinin, umutsuzluklarının, aldanışlarının, sonu gelmeyen kurumlanmalarının, gafletinin, hasretinin, huzursuzluklarının, alışkanlıklarının, bencilliğinin, savruluşlarının kapılarını aralayan Demirci, “Allah dilediği için Allah’tan isteyen olduk. İstememizi dileyenin dileği, vermektir” diyerek imanın önemine işaret etti.

Okurları, Senai Demirci’nin konuşmasını ilgiyle dinleyerek program sonunda da kendisiyle sohbet edip kitaplarını imzalatma fırsatı buldular. Programın sonunda Demirci’ye BUSMEK tarafından hazırlanan ‘Yeşil Türbe’ maketi armağan edildi.