Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, deniz tutkusu yüzünden tekne imalatçısı olan Özcan Acar, Amerika’da 100 bin liraya satılan tekneleri üçte bir fiyatını imal ederken, eski tekneleri de onarıyor. Denizcilik Lisesi öğrencilerine de staj imkanı veren Acar, sezona yeni tekneler hazırlıyor.

Deniz tutkusu yüzünden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini terk eden 60 yaşındaki Özcan Acar, 40 yıldan bu yana tekne imalatı ve tamiri yapıyor. Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Lisesi öğrencilerine de staj imkanı sağlayan Acar, Amerika’dan getirdiği proje ile lüks tekneler üretiyor. Acar, Amerika’da 100 bin liraya satılan tekneleri üçte bir fiyatını imal ettiklerini anlattı.

İşini severek yaptığını söyleyen Özcan Acar, ”Yeni tekneler imal ediyoruz. Bunun yarı sıra eski teknelerin bakım onarımını yapıyoruz. Şu an elimizde mevcut bir yığın tekne var. Sezona hazırlanıyoruz. Hepsi bu gün yarın satılığa çıkacak. Gemi inşa bölümünden stajyer çocuklar zevkle çalışıyor. Hem bize faydaları oluyor, hem de stajlarını yapıyorlar. Burada gördüğünüz tekne bir Amerikan projesi. Biz bu tekneleri oldukça ucuza imal ediyoruz. Bu teknelerin Amerika’daki fiyatları yaklaşık 100 bin lira. Biz bunları üçte bir fiyatına satıyoruz. Talep de var. Bunun yanı sıra değişik modellerimiz var. Şu anda elimizde 5-6 tür tekne var. Bu arada, yeni imalatın yanı sıra eski yatların teknelerin orijinalliğini bozmadan yeniliyoruz. Tabii bu tecrübe isteyen bir iş. Uzmanlık isteyen iş dalı" diye konuştu.