Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Avrasya Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen “Medeniyetler Çatışması ve Gençliğin Kimlik Bunalımları” konulu konferansa gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak konuk oldu.  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda 26 Şubat Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Memursen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
Abdurrahman Dilipak, konuşmasında bugünkü Dünya Siyasi Haritası üzerinden örnekler verdi ve bu haritanın belli bir medeniyet anlayışının dayatması olduğunu ifade etti. Dilipak, kendi medeniyetimize olan uzaklığımızı “Osmanlının torunu olmamıza rağmen Osmanlı müziği notalarını Batı müziği notaları kadar bilmiyoruz, herhangi bir yerde görsek tanımayız.” cümleleri ile örnekledi.
Medeniyetimizin hayat bulduğu toprakların varlığına tanıklık edemediğimizi söyleyen Dilipak, “Anadolu toprağının yaşayan adı Rum’dur. Rum diye bir halk tarihte hiçbir zaman olmamıştır. Rum, Doğu Roma halkının ismidir.” diye konuşarak kavram kargaşalığına değindi.
İslam dininin güzelliklerinden bahseden gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, İslamın barışa giden yol olduğunu söyledi. Dilipak, medeniyetler çatışması yerine medeniyetler arası barış, adalet ve işbirliğini sağlayacak bir sistem kurmak için çalışmak gerektiğini vurguladı. Günümüzde bazı çevrelerin kendi düşüncelerini din olarak pazarladığını belirten Dilipak, “Müslümanlık, üzerinde halis bal yazan turşu kovanı haline geldi. Bizim yaşadığımız din, karı-koca, gelin-kaynana arasındaki sorunu çözemiyor. İnsanlığın sorunlarını nasıl çözsün?“ dedi. Dilipak, herkesin dininin kendine ait olduğunu söyleyerek, her bireyin inandığı gibi yaşaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, gençliğin kimlik bunalımları üzerine konuşurken KMÜ’lü öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Dilipak, gençlere öğütlerini “Sürekli bir şeyler okuyun, hayal edin, sanatla ilgilenin, sosyal kuruluşlara katılın ve farklı olmayı öğrenin.“ şeklinde özetledi. İyi bir yuva kurmanın temelinde sosyal bilinç kavramının bulunduğunu belirten Dilipak, “Akıllı, dürüst ve cesur olun. Her şeyi sorgulayın, araştırın.” Dedi.
“İman etmeden cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmeden de iman etmiş sayılmazsınız.” hadisiyle konferansını sonlandıran Abdurrahman Dilipak’a Prof. Dr. Sabri Gökmen,  katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.