Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi sokak ve yerleşim alanlarını iyileştirme projesi kapsamında restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yapılan iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi sokak iyileştirme projesinin ilk etap çalışmasının başladığını ve başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Bahtiyar yokuşunda bulunan 17 konağın restorasyonunu tamamlayarak hizmete sunacaklarını aktaran Başkan Okay, bu noktada turizmin canlanacağını ve Kahramanmaraş’ın bu alanda büyük bir kazanım elde edeceğini belirtti.

İyileştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Başkan Okay, "Tarihi sokak iyileştirme projemize yaklaşık bir ay önce başlamış bulunmaktayız. Bu bölgedeki 17 tescilli konak ile ilgili çalışma yaptık. Bu projeler neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığından temin etmiş olduğumuz kaynakları kendi şirketimiz aracılığıyla değerlendirerek tarihi sokak iyileştirme projemize başladık. Bu sokaklarımızı eski tarihi siluetine kazandırmayı hedefliyoruz. Akabinde bu alanlar turizmin hizmetine sunulmuş ve şehrimizin bu alandaki önemli bir eksiğinin giderilmiş olacağını düşünüyoruz. Tescilli binalarımızın Dulkadiroğlu’muzun en önemli zenginliği olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Tarihi sokak iyileştirme projesinin yanı sıra tescilli konaklarımızı tek tek satın alıp yine şehrimizin tarihi dokusuna kazandırıyoruz. Tarihi sokak iyileştirme projemiz Kahramanmaraş’ımızda bir ilk. Bu nedenle turizm noktasında çok büyük beklentimiz var. İnşallah bu konuda muvaffak olacağız" dedi.

Tarihi konakların restorasyonu konusunda tamamladıkları ilk proje olan Mutfak Müzesi’ne yoğun bir ilgi olduğunu aktaran Başkan Okay, "Restorasyonunu tamamladığımız mutfak müzemiz yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Bu da bölgemizin turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu durum bizleri cesaretlendiriyor ve çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırıyoruz" diye konuştu.