Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi ve aynı zamanda amatör fotoğrafçı olan Aytül Akbaş, National Geographic Dergisi’nin 2014 Fotoğraf Yarışması’nda “Fırtına” adlı fotoğrafıyla Türkiye birincisi oldu.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Değirmendere’de çektiği “Fırtına” adlı fotoğrafla, ABD’de National Geographic Dergisi’nin 2014 Fotoğraf Yarışması’na katılan Aytül Akbaş, yarışmanın Türkiye ayağında birinci oldu. ABD’de dünya klasmanında da mansiyon alan Aktaş, yaklaşık olarak 5 yıldır fotoğraf çektiğini belirterek, "Fotoğraf merakım biraz annemden geliyor. Kendisi lise yıllarında fotoğraf çekip satarmış. Yarışmada katıldığım ve birinci olduğum fotoğrafı ise yağmurlu bir gün yeğenlerimle beraber Değirmendere sahiline gittiğimizde çekmiştim. Sahile gittiğimizde fırtına çıktı, 14 yaşındaki yeğenim Berkay Yılmaz bana doğru gelmeye çalışırken şemsiyesi ters döndü. Ben de makinemin deklanşörüne basarak o anı yakaladım. Daha sonra düzenlenen yarışmaya gönderdim. Sonucu duyunca çok mutlu oldum ve biraz daha eğitim alıp fotoğrafçılığı profesyonelliğe dönüştürmeyi hedefliyorum" dedi.

Evli ve 2 çocuğuyla Değirmendere mahallesinde yaşayan Akbaş, 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde 12 kişiye mezar olan apartmandan ailesiyle birlikte sağ çıkanlar arasından olduğunu söyleyerek, böyle bir ödül almanın ailesine de gurur verdiğini dile getirdi.