Dört gün süren Şölene ilimizden  Şair Hikmet Elitaş katılacak ilimizi temsil etti. Türkiye genelinden 30 şair yazar ve ilim adamının katıldığı şölen Simav Belediyesi ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri sahipleri  Meslek Birliği işbirliği ile yapıldı. Dört gün süren etkinlikte şairler  Eynal kaplıcalarında misafir edilirken çeşitli etkinliklere de katıldılar. 


Bu yılki Şairler şölenine İlesam Genel Başkanı M.Nuri Parmaksız, Cemal Tuzcuoğulları, Prof.Dr.Tuncer Gülensoy, Kırıkkale Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Pehlivan Uzun,Bursa eski milletvekili Şair Faruk Ambarcıoğlu, Şükrü Öksüz, Gazeteci-şair Münevver Düver,  Şair ve Söz yazarı İlter Yeşilay, İbrahim Sağır, Esat Anık, Durak Turan Düz, Abidin Güneyli ve Devlet Sanatçısı Bestekar Engin Çır gibi şair yazar ve edebiyatçılar katıldı. Dört gün süren etkinliklerin birinci gününde Çelenk koyarak Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı ziyaret sonrası  halka edebiyat sunumu yaptılar.İlesam Genel  Başkanı M.Nuri Parmaksız yönetiminde yapılan sunumda  Hikmet Elitaş’ta  yer alarak şiir ve edebi bir  sunumda bulundu. Türk Dilinin Başkentinden ve Yunus diyarından katıldığını ve bu günlerde Karaman’da Türk dil bayramı kutlandığını, fakat şaire, yazara ve edebiyata Simav’daki kadar yer ve değer  verilmediğini  belirten Elitaş, Simav’daki bu etkinliğin edebiyat çevrelerince kıskandırıcı bir boyuta ulaştığını belirterek 17 yıldır süren bu etkinliğin bundan sonrada destek verilerek sürdürülmesi temennisinde bulundu. Simav isminin depremlerle değil;  termal turizm ve sanatla anılması gerektiğini belirtti.

Çeşitli etkinliklerle süren 17. Simav Şairler Şöleninin son gününde Simav’lı Gazeteci-şair ve yazar Ali Abdülkerimoğlu’nun mezarı ziyaret edildi.

Programa Kütahya Milletvekilleri Vural Kavurucu, Alim Işık ile Belediye Başkanı Kasım Karahan ve kültür Müdürü Mustafa Teneke’de  katılarak bu etkinliğe siyasi desteklerinin süreceğini belirttiler.