YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programda, 80 yaş üstündeki emekli öğretmenler, öğretmenlik mesleğini seçen öğrencileriyle bir araya geldi.

Sorgun Öğretmenevinde düzenlenen programda buluşan köy enstitüsü mezunu emekli öğretmenlerden Memiş Cansever, Mustafa Aygün ve Doğan Özmen, öğretmenlik anılarını anlatırken duygusal anlar yaşadı.

Kaymakam Ali Arslantaş, yaptığı konuşmada, eğitimin çınarlarını bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, aslında onların sadece bugün değil, çok daha sık anılması gerektiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci de bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitimin çınarlarını ve onların öğretmenlik mesleğini seçen öğrencilerini bir araya getirdiklerini belirtti.

Emekli öğretmen Doğan Özmen (80) ise 1955 yılında öğretmenlik mesleğine ilk adımını attığını ve 25 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra 1980 yılında emekli olduğunu söyledi. 

Sorgun'da müzik, coğrafya ve Türkçe derslerine girdiğini aktaran Özmen, meslek yaşamı boyunca 3 bine yakın öğrenciye öğretmenlik yaptığını ifade etti.

Emekli öğretmenlerden Memiş Cansever ise (84) Kayseri Pazarören Köy Enstitüsünden mezunu olduğunu, çok zor şartlar altında öğretmenlik görevini yerine getirdiğini anlattı.

Enstitü mezunlarından emekli Mustafa Aygün de (83) öğretmenliğin güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, "Bizler sadece öğretmen yetiştirmedik. 37 yıllık öğretmenlik hayatım boyunca yetiştirdiğimiz öğrenciler içinden doktorlar, mühendisler, avukatlar ve nice bilim adamları çıktı. Ancak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla burada öğretmen öğrencilerimizle bir araya geldik. Biz bugün bu duyguyu, bu hazzı yaşadık, organize eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Emekli öğretmenler Özmen, Cansever ve Aygün'ün öğrencilerinden Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci ve öğretmenler İsa Kılıçarslan, Necip Elhan, Ali Palalı ve Ebubekir Erdoğan anılarını yad etti.

Program sonunda Arslantaş ve Şimşek, öğretmenlere günün anısına hediye takdim etti.