KONYA (AA) - Antalya ile Konya il sınırlarını birbirinden ayıran Orta Toroslar'ın eteğinde yer alan 2100 rakımlı Eğrigöl, yaz aylarında olduğu gibi kar altındaki eşsiz görüntüsü ile kışın da ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Geyik Dağları'nda, efsanelere de konu olan göl, zorlu ulaşım şartlarına rağmen bölgeye ulaşan doğaseverler ve fotoğraf meraklılarını ağırlıyor.

Karların eridiği mayıs ayında açan çoğu endemik olan bitkiler ile renk cümbüşüne dönüşen göl ve çevresi, kışın karla beyaza bürünen doğası ve kenarları buz tutmaya başlayan mavi suları ile fotoğraf tutkunlarına her mevsim farklı kareleri ölümsüzleştirme imkanı sağlıyor.

Konya'nın Seydişehir ve Hadim ilçelerinden Korualan Yaylası'na, oradan da Geyik Dağları'na ulaşan fotoğrafçılar Hüseyin Bostancı ve İsmail Koyun, önümüzdeki haftalarda daha da etkisini arttıracak ağır kış şartları öncesinde Eğrigöl'ün güzelliğini fotoğrafladı.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölün buz tutan kıyılarında yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Buradaki güzellikleri keşfetmek için Eğrigöl'e geldik. Kıyılar buz tutmuş, buzda kırılmalar var. Aynı zamanda burada kırmızı benekli balıklar bulunuyor. Bu güzelliği herkesin görmesini isterim" diye konuştu.