SİVAS (AA) - Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bir memur emeklisinin kuruyan kavak ağaçlarından yaptığı maketler, ilgisi çekiyor. 

Koyulhisar Askerlik Şubesinden emekli Adil Taşkın (69), emekli olduktan sonra boş vakitlerini ve kuruyan kavak ağaçlarını değerlendirmek için maketler yapmaya başladı.

Bugüne kadar Kabe, Boğaziçi Köprüsü, uçak, gemi  ve ilçenin tarihi simgelerinin maketlerini yapan Taşkın, çalışmalarını, evinin önünde sergiliyor.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce evinin bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarını değerlendirerek, maketler yapmaya başladığını söyledi. 

Bugüne kadar uçak, gemi, Kabe, Boğaziçi Köprüsü, kartal, Türk bayrağı ve ilçenin tarihi simgeleri Anıt Çeşme ile Duman Baba Anıtı'nın maketlerini yaptığını belirten Taşkın, maketlerin yapımında hiçbir makine kullanmadığını anlattı. 

Taşkın, maketleri Koyulhisar ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası'ndaki evinin önünde sergilediğini, vatandaşların birçoğunun ışıklandırılan maketlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiğini dile getirdi. 

Maket yaparak boş vakitlerini değerlendirdiğini ifade eden Taşkın, "Evimin bahçesindeki kuruyan kavak ağaçlarını kestim ve satmaya karar verdim, alıcı çıkmayınca maket yapmaya başladım. Emekli olduktan sonra hobi olarak her yıl bir maket yaptım" dedi. 

Hac ibadetini yerine getirdikten sonra Kabe maketi yaptığını kaydeden Taşkın, "Daha sonra iki uçak maketi yaptım. Koyulhisar'ın simgesi olan Duman Baba Anıtı, gemi, Boğaziçi Köprüsü ve son olarak da Anıt Çeşme'nin maketini yaptım" diye konuştu. 

Maketleri gören vatandaşlardan güzel tepkiler aldığını söyleyen Taşkın, "Herkes imreniyor ve teşekkür ediyor. Ne kadar güzel emek verdiğimi söylüyorlar ve görenlerin hoşuna gidiyor" ifadelerini kullandı. 

Taşkın, ışıklandırdığı maketlerin akşamları güzel bir görüntü oluşturduğunu sözlerine ekledi.