09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzünde bu yıl 16. sı düzenlenen EMİTT 2012 Fuarına  (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) Karaman bu etkinlikte ilk kez temsil edildi. 

Dillerin ve dinlerin hoşgörü içinde yaşadığı ve hemen hemen her çağın medeniyetini yansıtan, kültür ve inanç turizmi açısından büyük değerlere sahip olan  ilimizin, Ulusal ve Uluslararası arenada tanıtımının yapılması için dünyanın en büyük 5. Fuarı olan, 65 Ülkenin, İllerimizin büyük bir bölümünün  Türkiye’nin her tarafından yüzlerce belde katılımcısının ve 4600 katılımcının yer aldığı , geçen yıl 52.800  yerli ve yabancı turizm profesyoneli tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.

Mevlana Kalkınma Ajansı destekleri ile Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa 250 m2 alanı kendi bölümlerinde illerini en güzel şekilde temsil ettiler. MEVKA tarafından Karaman ve Konya illerine tahsis edilen Stant ödül aldı. EMİTT tarafından verilen ödül ''Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant'' ödüllüne layık görüldü.


Fuarın en yoğun ilgi gören Stantlarından bir tanesi olan Karaman, Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA ile personeli ve Anadolu Kalkınma Değişim ve Gelişim Derneği üyeleri tarafından temsil edildi.

Müdürlük fuar ilgili yapılanları içeren açıklamasında;''Karamanın değerleri olan  bulguru, elması, çikolatası ve bisküvisi gelen ziyaretçilere dağıtılarak tanıtımları gerçekleştirildi. Ayrıca tanıtım filmleri, broşürleri ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in Fermanı bütün ziyaretçilere hediye olarak verildi. TRT , KONTV ve Kanal a TV gibi birçok ulusal ve yerel kanallarda Karaman tanıtıldı ve röportajlar yapıldı. Karaman Türküleri ise İstanbul'da yaşayan hemşehrimiz değerli sanatcımız Eda OPRUKCU tarafından söylendi ve yoğun ilgi gördü. Birçok televizyon kanalı tarafından ilgi gören Karaman Standı için çekim tarihleri belirlendi ve bu kanalların çoğu ilkbahar aylarından itibaren çekim yapmak için ilimize gelecekler. Turizm operatörleri ile yapılan görüşmelerde ise ilimiz adına sevindirici bağlantılar yapıldı.Özellikle Avusturya, Polonya, Bulgaristan ve Yunanistan Tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde bu ülkelerden Turist gelmesi bekleniyor.  
İlimizin Ulusal ve Uluslararası arenada tanıtımının yapılabilmesi için, 09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında 16. İstanbul Beylikdüzünde düzenlenen EMİTT 2012 (Uluslararası Doğu Akdeniz  Turizm ve Seyahat Fuarında) Standımızı ziyaret eden bazı misafirlerimizin listesi;

MÜSTEŞAR
         Özgür ÖZASLAN –Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı  
VALİLER
            1-Mustafa BÜYÜK – Sakarya Valisi
            2-Celalettin CERRAH – Osmaniye Valisi

KAYMAKAMLAR
            1-Şükrü GÖRÜCÜ – Şile Kaymakamı
            2- Ahmet OKUR – Maltepe  Kaymakamı 
BASIN
1-      TRT Adım Adım Anadolu Yapımcısı –Mevlüt ŞAHBAZ, Yönetmen – Hüdayi YILMAZKAN 
2-      Kanal A TV. Gezelim  Tozalım Program Yapımcısı Gafur UZUNER
3-      KON TV.
4-      Edirne TV.   

BELEDİYE BAŞKANLARI
1-      Mustafa AK – Keçiören Belediye Başkanı
 
DİĞER 
1- Nedim AĞBİ - Suriçi Grubu Platformu Başkanı 
2 -İhsan DURU –Duru Bulgur
3- İKEV Başkanı – Suat SÖZEN
4- Hokav Yönetim Kurulu Üyesi - Erdoğan YÜCE
5- İstanbul Taşkaleliler Dernek Başkanı – Hüseyin EROĞLU
6- Ticaret ve Sanayı Odası - Rıza DURU


 Fuara katılmamıza ve ilimizi tanıtma fırsatı veren başta Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN'a ,  Mevlana Kalkınma Ajansına ,İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, İstanbul Karamanlılar Vakfına ve kıymetli Başkanı Suat SÖZER'e, Standımıza hareket katan ve Pilav ikramları ile Karamanın tanıtımına büyük katkı sağlayan Duru Bulgur sahipleri İhsan DURU ve EMİN DURU'ya ve çalışanlarına, Karamanın lezzet ürünlerini ziyaretçilerimizle buluşturma imkanı veren BİFA , KARSA, BİSKOT ve SARAY HOLDİNG'e , Türkiye’nin en lezzetli elmasını ikram etmemize vesile olan Mehmet YILDIZBAŞ ile Mustafa YILDIZBAŞ’a, HOKAV Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan YÜCE’ye ve değerli üyelerine ve Standımızı ziyarete gelen gurbet deki Karamanlılara, yabancı ve yerli misafirlerimize  en içten teşekkürlerimizi arz ederiz.''dendi.