24-27 Ocak 2013 Tarihleri arasında 17.'si düzenlenen dünyanın 5., Türkiye’nin ise en büyük Fuarı olan EMİTT 2013’te İlimizin tarihi, turistik ve kültürel değerleri en iyi şekilde tanıtıldı.

Geçtiğimiz yılda katılan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ''Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant'' ödülü verilmişti.
Geçen seneden kazandığı tecrübelerle, İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleşen, yerli ve yabancı turizm profesyonelleri tarafından ziyaret edilen , bu sene yapılan özel stantlarla Karaman, Uluslararası arenada EMİTT 2013 Fuarında temsil edildi.


Dillerin ve dinlerin hoşgörü içinde yaşadığı ve hemen hemen her çağın medeniyetini yansıtan, kültür, inanç ve eko turizmi açısından büyük değerlere sahip olan İlimizin, Ulusal ve Uluslararası arenada tanıtımının yapılabilmesi kapsamında; Türkiye’nin en büyük Dünyanın ise 5. büyük Turizm Fuarı olan, 67 Ülkenin, 150 İl ve İlçemizin ve 4.600 uluslararası katılımcının yer aldığı on binlerce turizm profesyonelleri ve tatilciler tarafından ziyaret edilen 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzünde bu yıl 17.si düzenlenen EMİTT 2013 Fuarında (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) İlimiz 2. kez temsil edildi. Karaman Valisi Murat KOCA ve Mevlana Kalkınma Ajansının destekleri ile Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 125 m2 alanda en güzel şekilde temsil edildi. Karaman EMİTT Fuarına ilk katılımında “Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant” ödülüne, ikinci katılımında ise “En Sempati Duyulan İl” ödülüne layık görüldü.

Fuarın en yoğun ilgi gören Stantlarından bir tanesi olan Karaman Standı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz ORTA ile Müdürlük personeli tarafından temsil edildi. Karamanın değerleri olan bulguru, elması, çikolatası ve bisküvisi gelen ziyaretçilere dağıtılarak tanıtımları gerçekleştirildi. Ayrıca Karaman’ın tanıtım filmleri, broşürleri ve Karamanoğlu Mehmet Bey'in Fermanı, Turizm Haritası, Karaman Gezi Rehberi bütün ziyaretçilere hediye olarak verildi. TRT, ATV, Kanal 7, World Travel Channel gibi birçok ulusal ve yerel kanallarda Karaman tanıtıldı ve röportajlar yapıldı. 
Turizm operatörleri ile yapılan görüşmelerde ise ilimiz adına sevindirici bağlantılar yapıldı. Özellikle Japonya, Güney Kore, İran, Kuzey Kıbrıs, Güney Afrika ve Lübnan Tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde bu ülkelerden Turist gelmesi bekleniyor. 

Fuara katılmamıza ve ilimizi tanıtma fırsatı veren başta Sayın Valimiz Murat KOCA’ya , Mevlana Kalkınma Ajansına, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine şükranlarımızı sunarız.

EMİTT Fuarına gelerek destek veren İstanbul Karamanlılar Vakfı Başkanı Suat SÖZEN ve Yönetimine, İstanbul Taşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin EROĞLU ve Yönetimine, Standımıza hareket katan ve Pilav ikramları ile Karamanın tanıtımına büyük katkı sağlayan Duru Bulgur sahipleri İhsan DURU, EMİN DURU'ya ve çalışanlarına, Karamanın lezzet ürünlerini ziyaretçilerimizle buluşturma imkanı veren AZRA BİSKÜVİ’ye, Ermenek Helvası için Ermenek Belediye Başkanlığına, Karaman Elması için Akçaşehir Belediye Başkanlığına ve Standımızı ziyarete gelen gurbet deki Karamanlılara, yabancı ve yerli misafirlerimize en içten şükranlarımızı sunarız.

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzünde 17.si düzenlenen EMİTT 2013 Fuarında Standımızı ziyaret eden bazı misafirlerimizin listesi;

Bekir BOZDAĞ – Başbakan Yardımcısı
Abdurrahman ARICI –Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı


VALİLER
1- Sabri BAŞKÖY– Çorum Valisi
2- Abdil Celil ÖZ– Amasya Valisi
3-Dr.Yusuf MAYDA-Gümüşhane Valisi
4-Süleyman KAHRAMAN (Merkez Valisi)
VALİ YARDIMCISI
Mehmet YÜCE- Manisa Vali yardımcısı
KAYMAKAM
Şükrü GÖRÜCÜ – Şile Kaymakamı 

DİĞER ZİYARETÇİLER
1-Kanal A TV. Gezelim Tozalım Program Yapımcısı Gafur UZUNER 
2-TRT Anadolu TV. Adım Adım Anadolum Programı Yapımcısı İsrafil ALTINER 
3-Ümit ACAR (Sinema Sanatçısı)
4-Japonya, Güney Kore, İran, Kuzey Kıbrıs, Güney Afrika, Lübnan vs. Tur Acenteları ve Tur Operatörleri