EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR MÜZEKART SAHİBİ OLDU
Kentte Kütüphaneden en çok yararlanan okuyucular ödüllendirildi.
 Karaman İl Halk Kütüphanesi, Kütüphanesinden en çok yararlanan okuyucuları belirledi. Dün sabah Kütüphanede düzenlenen ödül törenine katılan okuyuculardan en çok kitap okuyan 47 kitapla Yusuf Gürbüz, 27 kitapla Mehmet Emre ve 25 kitapla Emel Ülker   Kültür Bakanlığınca hazırlanan Müze Kartları hediye olarak aldı. Ödülleri İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adile Uyar tarafından takdim edildi. Müze kartlar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’ü aşkın müze ve Ören yerinin gezilebileceği belirtildi.


OKUMAYA DAVET ETTİ
Okuyucularına en iyi hizmeti amaç edinen, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adiye Uyar, Karaman halkını okumaya davet etti. Uyar, yaptığı açıklamada;
“Halk Kütüphaneleri her yaşta, her düzeyde ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayarak bölgenin kültürel, ekonomik, sosyal ve teknik kalkınmasına yardımcı olan kurumlardır.

Kütüphanelerin temel işlevi hızlı teknolojik gelişmelere ve değişen toplumsal koşullara karşın değişikliğe uğramış görünmektedir. Kısacası kütüphane bilgiyi toplumsallaştıran bir kurumdur. Bu nedenle yaşadığımız çağın bilim çağı olması, kitap ve kütüphanelerin önemini daha da artırmaktadır.
Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphaneside  bu bilinçle materyallerini günden güne çoğaltmakta ve güncellemektedir. Yeni bölümler açarak çağa ayak uydurmaktadır. Kütüphanemiz, süreli yayın bölümü, internet bölümü, görme engelliler erişim, çocuk ve büyükler bölümlerinden oluşmaktadır. Süreli yayın bölümünde 121 adet  süreli yayın(dergi) okuyucularımızın hizmetine sunulmaktadır. Okuyucu salonlarında güncel kitaplar okuyucuların hizmetine sunulmaktadır. Kütüphanemizden en çok yararlanan okuyucularımız belirlenerek ödüllendirilmektedir.”dedi.