Milas´taki bir rehabilitasyon merkezinde kalan zihinsel engelli öğrenciler, engelsiz tiyatro ve koro gösterisi düzenledi. Gösteri izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Engelli bireylerin fırsat verildiğinde neler başarabildiğini göstermek isteyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Milas M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, zihinsel engelli öğrencilerin rol oynadığı tiyatro ve koro gösterisi düzenledi. Gösteriye; Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Atik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Erhan Şimşek, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelsiz gösterinin açılış konuşmasını gerçekleştiren M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Müdürü Metin Kaya, engelli bireylere imkân tanınması gerektiğini belirterek, “Engelli bireyler, fırsat verildiği zaman toplum içerisine çıkamayan birçok insana göre ne kadar cesur ve yetenekli olduklarını gösterebilir. Biz bu sosyal etkinlikle, onlara imkân verildiği vakit kendilerinin birçok üretimi gerçekleştirebildiklerini göstermeyi amaçladık. Bir takım hatalarımız, eksikliklerimiz olacaktır. Ama onları hatalarıyla ve eksiklikleriyle kabul etmeliyiz. Bizlerin her zaman yanında olan kurum ve kuruluşlara, odalara ve diğer gönüllülere bu coşkuya katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

“ONLAR TÜM YORGUNLUĞUMU ALIYOR”

Açılış öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Muğla Valisi Amir Çiçek, geçtiğimiz günlerde engelli öğrencilere bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu ziyaret sırasında onlarla vakit geçirdiği sıralarda tüm yorgunluğunun bir anda yok olduğunu anlattı. Ziyarette onlara her türlü etkinliklerine katılma sözü verdiğini anlatan Vali Çiçek, bu sözü tutmanın sevincini yaşadığını belirterek; “Bu gece etkinliğe katılarak onlara verdiğim sözü tutmanın sevincini yaşıyorum. Elbette biz anlaşılırsak bizim de yapacağımız çok şey vardır diyen bir kesimin sosyal etkinliklerinden bir bölümüne katılacağız” diye konuştu.

PERDE ONLAR İÇİN AÇILDI

Perdenin açılmasıyla sahneye çıkan engelli öğrenciler, bir güzellik yarışmasını şiveli bir dil kullanarak ustalıkla sahneledi. Tiyatroyu sahnelerken repliklerini unutan oyuncular, izleyicilerden yoğun bir şekilde destek alkışı aldı. Etkinlikte sahnelenen palyaço gösterisi de büyük ilgi gördü. Engelli öğrencilerin sosyal etkinliklerinde çekilen fotoğraflardan oluşturulan bir slayt gösterisi ise izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Mustafa Kemal Atatürk´ü konu alan bir dramayı sahneye taşıyan özel öğrenciler, daha sonra rehabilitasyon merkezi çalışanlarıyla birlikte oluşturulan koroda Türk halk müziğinden bazı eserleri seslendirdi.