ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da engellilerin de rol aldığı tiyatro oyunu sahnelendi. 

Çankırı Gençlik Merkezince hazırlanan "Entrikalı Dolap Komedyası Engeli Olmayan Oyun"  adlı tiyatro oyunu, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde sahnelendi. 

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı ve Çankırı Gençlik Merkezi görevlilerinden Selçuk Karadaş'ın yönettiği oyun, iyilik ve kötülük kavramının insanlar üzerindeki etkisini işliyor.

Çankırı Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Haskılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuna ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Engelli oyuncuların güzel bir performans sergilediğini dile getiren Haskılıç, şunları söyledi:

"Gençlik merkezimiz tarafından EDES projesi olarak başlayan bu gösteri daha sonra gençlik merkezimizin çalışması olarak devam etti. Bugün de bu çalışmanın meyvesini alıyoruz. Bu programın önemli bir özelliği var. Oyunda 4 engelli kardeşimiz var. Oyuncuların yarısı engelli. Güzel bir komedi olacak. Engelli seyircilerimiz de var. Halkımızı hem eğlendirelim hem de kaynaşma olsun diye böyle bir etkinlik tertipledik."

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tür etkinliklere elinden geldiğince destek verdiğini aktaran Haskılıç, bundan sonra da değişik oyunlar sahnelemeye devam edeceklerini dile getirdi.