ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, "Sanat Engel Tanımaz" projesi kapsamında engelliler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Engelliler Destek Programı kapsamında yürütülen projenin engelliler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Engellilerin hayatın içinde olması gerektiğini vurgulayan Özcan, "Engelli vatandaşlarımızın bu tür etkinliklerde yer alması beni mutlu ediyor. Elimden geldiği kadar böyle güzel projelerinizde bulunmak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, kursiyerlerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Engelli Semiha Camgöz ise İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nusret Acar'ın tavsiyesi üzerine projeye katıldığını belirterek, projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yaptığı kelebek resminin de sergide yer aldığını bildiren Camgöz, "Kelebeğin kısa ömrüne rağmen umudu simgelemesinden etkilendim. Kısacık ömrü var ama bana göre umudu temsil ediyor. Biz engelliler de umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz" dedi.

Yaklaşık 5 ay süren ve 15 kişinin katıldığı proje kapsamında engelliler tarafından yapılan 58 resim, 12 Ekim'e kadar sergilenecek.