KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te, okullarda yarıyıl tatilinin başlamasıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Hafta sonu ve sömestir tatilini fırsat bilen binlerce kişi, Erciyes Kayak Merkezi'nde hem piknik hem de kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezine gösterilen ilginin her geçen gün artmasına sevindiklerini söyledi.

Tesislerin tamamının açık olduğunu belirten Cıngı, "Kayak merkezindeki otellerde doluluk yüzde 100. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da çok sayıda misafirimiz var. Güney illerinden otobüslerle gelen öğrenci gruplarını Erciyes'te ağırlıyoruz. Erciyes'e gelenlerin memnun ayrıldığını görmek, işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor. Bu da bizi sevindiriyor" diye konuştu.

Profesyonel eğiticiler eşliğinde öğrencilerin kayak öğrenme imkanı bulduğunu dile getiren Cıngı, bazı kişilerin de kızaklarla kaydığını anlattı.

Kayak pistleri kadar piknik alanlarının da tıklım tıklım dolduğunu vurgulayan Cıngı, "Vatandaşlar, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp Erciyes'te güzel bir gün geçiriyor. Erciyes'te sadece hafta sonu değil hafta içi de yoğunluk yaşanıyor. Sömestir tatili bitene kadar yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Arkadaşlarıyla birlikte Adana'dan gelen Ferhat Deniz ise Erciyes'e gelmek için tatillerini sabırsızlıkla beklediklerini anlattı.

Erciyes'in, Adana'ya en yakın kayak merkezi olduğunu söyleyen Deniz, "Erciyes'in hem yakın olması hem de çok sayıda farklı zorluk derecelerinde pisti bulunması, burayı tercih etmemizde en büyük etken" dedi.

İzmir'den gelen Derya Akıncı, pisti, mekanik tesisi, geceleri de kayak yapılabilmesi gibi imkanları bakımından çok beğendiği Erciyes'te güzel vakitler geçirdiğini belirtti.