KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ereğli'de "Aile Sanat ve Eğitim Merkezi"ni (ASEM) hizmete açacak.

Yeni Büyükşehir Yasası ile merkezde yaptığı yatırımları ilçelerde de taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 7. ASEM'i Dünya Kadınlar Günün'de Ereğlili hanımların kullanımına sunacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl farklı eserler açarak kutladıklarını söyledi.

Selçuklu, Meram, Karatay, Alavardı, Mengene, Mümine Hatun Hanımlar Lokali'nin ardından ilçelerde, Şehir Konakları adıyla yaptırılan çok fonksiyonlu binaların, yeni yapılanmayla ASEM olarak hizmet vereceğini belirten Akyürek, yeni metropol ilçelerin hepsine de bu hizmetin götürüleceğini belirtti.

Akyürek, 8 Mart'ta Ereğli ASEM'i hizmete açacaklarını aktararak, "Yüzme havuzu, spor salonu ve meslek edindirme kurslarından oluşan bölümleriyle güzel bir eserle bu günü kutlamış olacağız. Daha sonra bütün ilçelerimizde kadınlarımıza yönelik bu çalışmaları yapacağız" dedi.

Kadına yönelik ve aile içi şiddetin olmadığı, parçalanmış ailelerin sayısının azaldığı, ailelerde mutluluk, huzur, sevgi ve saygının tam olarak hakim olduğu bir şehir için çalıştıklarını vurgulayan Akyürek, bütün Ereğli halkını 8 Mart Salı günü ASEM'in açılışına davet etti.

İçinde yüzme havuzu, spor salonları, çocuk oyun alanları, meslek edinme derslikleri ve çok amaçlı salonların bulunduğu Ereğli ASEM, yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu.

ASEM'e kayıt yaptıran hanımlar, KOMEK kursları ve diğer sosyal etkinliklerden faydalanabilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016'da Ilgın, Akşehir, Cihanbeyli, Çumra, Karapınar, Kulu, Seydişehir, Beyşehir'de de birer ASEM açılışı yapacak.