Karaman’da bir telefon bayisi en eskisi 20 yıllık olan değişik modellerdeki eski cep telefonlarını iş yerinde oluşturduğu vitrinde sergiliyor.

27 yıldır telekomünikasyon sektöründe olduğunu ve açtığı yeni işyerinde eski telefonları sergilemek üzere bir vitrin oluşturduğunu söyleyen Mustafa Eroğlu, “Vitrine ilk olarak elimde bulunan bir kaç tane eski telefonu koydum. Daha sonra beni tanıyan arkadaşlarım ellerinde bulunan eski cep telefonları bana verdiler ve vitrin zenginleşti" dedi.

Türkiye’ye cep telefonunun 20 yıl önce girdiğini belirten Eroğlu, şu anda burada bulunan çoğu cep telefonu teknolojiye yenik düşerek çalışmıyor. Burada bulunan telefonların en yenisi ise 10 yıllıktır diye konuştu. İşyerine gelen müşterilerin vitrindeki eski cep telefonları ilgiyle incelediklerini anlatan Eroğlu, müşteriler cep telefonları ilk çıktığında çok büyük paralar verdiklerini ve daha sonra bir kısmını çöpe attıklarını bir kısmının ise halen evde bulunduğunu söyleyerek sergilenmesi için bize vermek istediklerini söylüyorlar. Bu vitrini gören bazı müşteriler ise eski günleri hatırlayarak adeta nostalji yaşıyor" dedi.

ESKİ TELEFONA BİN EURO VERDİLER

Bir müşterisinin vitrinde bulunan bir cep telefonu için tam bin Euro para verdiğini anlatan işyeri sahibi Mustafa Eroğlu, bu telefonu rahmetli olan çok yakın bir dostunun hediye etmesinden dolayı satmadım satmayı da düşünmüyorum çünkü benim için manevi değeri büyüktür" diye konuştu.

Vitrinde yer alan telefonlardan en eskisinin 20 yıllık olduğunu da ifade eden Eroğlu, ilk çıktığında 2 bin doların üzerinde satılan cep telefonlarının artık vitrinini süslediğini sözlerine ekledi.