ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye'nin bazı illerinden turizm sektörü temsilcileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Turizm Fakültesince bu yıl ikincisi düzenlenen "Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları" etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'ndaki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların özellikle öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

Buluşmanın ilkinin geçen yıl yapıldığını hatırlatan Günay, "Bu buluşmadan etkilenerek, Valilik olarak bu yıl 'Turizm Çalıştayı' düzenlemeye karar verdik. Nisan ayında turizmin bütün kesimlerinin bir araya geleceği bir çalıştay düzenleyeceğiz. Eskişehir'in turizm bakımından büyük potansiyeli var. Bizde turizm, kısa süren bir şekilde ilerliyor. Arzumuz, bunun sürdürülebilir olması ve birkaç güne uzatılmasıdır" diye konuştu.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat ise etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini anlattı.

Son yıllarda yetişen öğrencilerin çok nitelikli olduğunu dile getiren Acat, şunları kaydetti:

"Sadece okul kampüsü içinde yaptığımızda istediğimiz hedeflere ulaşamıyoruz. Bu yüzden sektöre öğrencilerimizi uygulamalar yapmaya göndermeye devam edeceğiz. Ayrıca gençlerin kariyer bilinci geliştirmeleri lazım. Bu karar süresinde biraz yalnız kalıyorlar. Sektör temsilcilerimizin kariyer çalışmaları kapsamında öğrencilerimize yol göstereceğine inanıyoruz."

Öğrencilerin işletme temsilcileri ile birebir iş ve staj görüşmeleri yapma, sektörle ilgili bilgi alma imkanı da bulduğu etkinlikte, seyahat acentesi, otel, SPA ve yiyecek içecek işletmeleri ile yurt dışı eğitim ve danışmanlık firmalarının temsilcilerine birer teşekkür belgesi verildi.

Etkinlik, yarın sona erecek.