ESKİŞEHİR (AA) - Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunca (KIF) düzenlenen ''İngiliz ve Continental Irklar Ali Faik Altınel Mera Yarışması''nda, farklı ırklara mensup av köpekleri birinci olabilmek için yarıştırıldı.

Merkez Odunpazarı ilçesindeki Aşağıçağlan Merası'nda yapılan yarışmada, sahipleri tarafından Eskişehir'in yanı sıra İstanbul, Bursa, İzmir, Manisa, Ankara ve Çorum'dan getirilen 26 av köpeği mücadele etti.

Uluslararası hakemler Christiana Lohmann ve Ümit Özkanal gözetiminde gerçekleşen yarışmanın ilk bölümünde, av köpekleri ''Continental Irk Gençler'' ve Continental Irk Yetişkinler" kategorisinde hünerlerini sergiledi. Yarışlar sonunda gençlerde Ali Bilgin'e ait ''Zoy'', yetişkinlerde de Ulvi Yılmaz'a ait ''Daf Vom Yılmaz'' adlı köpekler birincilik elde etti.

Yarışmanın ikinci ayağında ''İngiliz Irkı Gençler'' ve ''İngiliz Irkı Yetişkinler'' kategorilerinde gençlerde Can Güçeri'nin ''Mia'', yetişkinlerde de Sercan Sayın'ın ''Best-Del Lüleburgaz'' adlı köpeği rakiplerini geride bıraktı.

KIF Başkanı Ümit Özkanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av köpeklerini yeni sezona hazırlamak ve sosyalleşmelerini sağlamak için uluslararası hakemler eşliğinde yarışmalar düzenlediklerini belirtti. Özkanal, "Köpeklerin bulundukları alanı rüzgarı karşılarına alarak taramaları gerekiyor. Yarışma ile köpeğin ırkına uygun gezip gezmediği, kafasını taşıyıp taşımadığını görüyoruz. Alanı ırkına uygun tarayan ve avı bulan köpekler dereceye giriyor. 'İyi', 'çok iyi' ve 'pekiyi' gibi derecelendirmeler yapıyoruz. Yarışmaların birinci köpeğine ise 'Ulusal Mera Şampiyonluğu Adayı' unvanı veriliyor" değerlendirmesinde bulundu.