Eskişehirli şair Yasemin Özyurt’un yazdığı şiir kitapları, Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) binasında tanıtıldı.

Şair Yasemin Özyurt’un yazmış olduğu Alem İçinde Alem, Hazan Vakti ve Gri Geceler adlı şiir kitapları yayınlandı. Özyurt’un biyografisi, şairlik hayatı ve eserlerinin tanıtılması, sanatçıyı duygulandırdı. Şair Özyurt, şiir yazmaya küçük yaşlarda başladığını belirterek; “1967 yılında Eskişehir iline bağlı Sivrihisar ilçesinde doğdum. Şiire ortaokul yıllarımda hobi olarak başladım. Şiirlerimde hece ölçüsünü kullandım. Şiirlerimi, insanlardan, doğadan, hayvanlardan, parklardan, çocuklardan ilham alarak yazdım’” dedi.

EŞYODER Başkanı Şair Ertuğrul Şakar da, şair Yasemin Özyurt’un derneklerine üye şair olduğunu belirterek yaptığı açıklamada, “Şair Yasemin Özyurt’un şiirleri, çok uzun olmayan ve dört kıtayı geçmeyen tadımlık sözcüklerle doludur. Şiirleri hece vezni ve dörtlük ağırlıklıdır. Görsellik ve renk ön plandadır. Allah ve peygamberlik sevgisi, yüreğinden hiç eksik olmaz. Büyük parkları ve yeşilliği sever. Akvaryumdaki balıkların özgür olmasını ister. Şairimiz tabiat ve doğa aşığıdır. Şiirleri, sembolizmin etkisindedir. Şair, şiir yazarken gecelere sığınır. Şiirlerinin çoğunu, geceleri gelen ilhamla yazar. Şiirlerinin birçoğu; tabiat güzelliğinin, yeşilliğinin ürünüdür. Şairin kalbi ilahi bir sevgi çanağıdır. Bazen parka çıkar, tabiat içerisinde düşünmeyi ve şiir yazmayı sever” ifadelerini kullandı.