Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Esma’ül Hüsna Hat Sergisi açılışı Dolmabahçe Sanat Galerisinde gerçekleştirildi.

Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde başta Hasan Çelebi, Fuat Başar, Turan Sevgili gibi hat sanatına bir ömür vermiş duayen isimlerin yer aldığı Erzurumlu hattat ve müzehhepler tarafından hazırlanan Hüsn’ü Hat Koleksiyonu sanatseverlerle buluştu. Açılışa, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Üstat Hasan Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da gönderdikleri telgraflarla sergiye hayırlı olsun dileklerini iletti.

Sergi açılışı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Ardından Üstat Hasan Çelebi program içeriğiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Sergide konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Yüce dininiz İslam birçok sanat dalına ve bir sanatçıya kaynak oluşturmaktadır. Sanat insanı Allah’a götüren bir yoldur, öylede olmalıdır. Bilindiği gibi üstat Necip Fazıl bir şiirinde anladım. Sanat yalnız Allah’ı aramaktır. Marifet bu. Gerisi yalnız çelik çomaktı demiştir" dedi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise yaptığı konuşmada, "Birçok sanatçı yetiştirmiş, şiirler üretilmiş, şairler yetiştirmiştir. Ve bugünde o şehrin evlatları üstat Hasan Çelebi’nin başkanlığında bir araya gelerek sadece Erzurumlu sanatçıların bir araya gelerek Esma’ül Hüsna sergisini yapmak üzere eserlerini hazırladılar. Ve bugün Hüsn-ü Hat olarak değerlerimiz arasında en önemlilerinden bir tanesi bugün sizlerin huzuruna çıkmış bulunmaktadır. Emeği geçenlere, başta sayın hocama, değerli sanatçılara tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Program sonunda ise söz alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bugün iki güzel şehrin iki güzellik vesilesiyle bizleri buluşturdunuz. Erzurum ve İstanbul’u yazıların en güzeli ve isimlerin en güzelleri ile buluşturdunuz. Bunun için tüm emek verenlere sayın üstadımıza ve talebelerine şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sergide emeği geçenlere teşekkür belgesi verilirken, sergiye katılanlar daha sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Üstat Hasan Çelebi eşliğinde sergiyi gezdi.

1 Ocak 2015’e kadar açık kalacak olan sergide 47 eser sergilenecek.