Geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Ezgi Sertel, var olan yemek kültürü ve tarihsel kimliğini paylaşmak için, haritadan bu sefer Karaman’ı seçti.

Kalabalık bir teknik ekip ile çalışmasını sürdüren Sertel, Karaman’a olan hayranlığını ve yemeklerinden aldığı tadı her konuşmasında dile getirerek, bu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti tüm Dünya ile paylaştı.

Sulu Pilav, Patlıcan Kebabı, batırık, Ispanak sulacı, bulgurca, oklavadan çekme, arabaşı, su böreği, tirit, tahinli pide, calla, Ispanak böreği, biçi dolması, ayva dolması, mercimekli pilav, guymak gibi Karaman’a özgü yemeklerin yapıldığı çekimler, Tartan Konağı ve Hürrem Dayı Evi gibi Karaman’ı temsil eden kültürel değerleri de tüm dünyaya tanıtmaya aracılık etti.

Programa destek veren KARTAP şu açıklamalarda bulundu; “Bu etkinliğe, KARTAP olarak gerekli desteği vererek tüm organizasyonu üstlenmek, bizleri güzel Karaman’ımıza olan görevimizi yapma noktasında rahatlatmıştır. Aynı zamanda, her çalışmada bizleri destekleyip, bu çalışmada da yalnız bırakmayan Müze Müdürü Abdülbari Yıldız’a bir Karaman’lı olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm emeği geçenlere, içinde Karaman sevgisi ile bu tür çalışmalara destek verip çalışmalara katılan arkadaşlarımıza da sevgilerimizi sunuyoruz.”