Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), fotoğraf sanatına ilgi duyanlara çalışmalarını dünyaca ünlü usta isimlere gösterme dinleme imkanı veriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen 4. BursaFotoFest, sanatçı sohbetleri, seminerler ve portfolyo değerlendirmeleriyle devam ediyor. Fotoğrafa ilgi duyanlarla dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarını buluşturan BursaFotoFest’te amatör fotoğrafçılar çalışmalarını usta isimlere gösterme imkanı buluyor. Fotoğraf sanatı duayenlerinin konuşmacı olarak katıldığı seminerler de ise fotoğraf tutkunları önemli eserlerin hikayelerini birinci ağızdan dinliyor.

Bir hafta boyunca İspanya’dan Carlos Spottorno, Türkiye’den İzzet Keribar, Kamil Fırat, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Timurtaş Onan, Abdurrahman Antakyalı, Güney Kore’den Park Jongwoo, İngiltere’den Chris Steele-Perkins, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Nicos Pilos, ABD’den Ron Haviv gibi fotoğraf sanatçıları, BursaFotoFest kapsamında başvuru yapanların portfolyolarını değerlendiriyor.

Türkiye´den ve dünyadan amatör ve profesyonel tüm fotoğraf meraklılarını ağırlayan festival, usta isimlerin konuşmacı olduğu seminerlerle de sürüyor. Atölye çalışmalarında Prof. Dr. Levend Kılıç ‘Eski fotoğraf yeni fotoğraf’, Orhan Cem Çetin ‘Fotoğrafçıların birlikte yaşaması’, Mahzen Photos ‘Kolektif fotoğrafçılığı’, Doç. Dr. Ozan Bilgiseren ‘Birlikte yaşamak ve ayırt edebilmek’, Abdurrahman Antakyalı-Tolga Adanalı ‘Yeni medya ve foto muhabirliği’, Yrd. Doç. Dr. Tuba Kanlı Taş ‘Belgesel fotoğrafın toplumsal değişimdeki rolü’, Ahmet Polat ‘Fotoğrafik imgenin yeniden değerlendirilmesi’, Haluk Çobanoğlu ‘Toplumsal kültür ve fotoğraf’, Öğr. Gör. Nezaket Tekin ‘Dar(alan) sanat ve port İzmir 3’, Yrd. Doç. Dr. Nafia Hanyaloğlu-Öğr. Gör. Handan Dayı ‘Fotoğrafta proje üretimi’, Alberto Modiano ‘Zaman ve mekan içinde Musevilik’, Arş. Gör. Uğur Günay ‘Otoportreden selfie’ye uzanan gelenek’, Yrd. Doç. Dr. Gülbin Özdamar ‘Fotoğraf estetiğinin piyasası’, Yrd. Doç. Dr. Tolga Hepdinçler ‘Kavramsal fotoğraf’, Öğr. Gör. Aykan Özener ‘Fotoğrafta gerçeklik olgusu’ konulu eğitimler veriyor.

Festivalde ayrıca her gün birçok fotoğraf sanatçısına ait fotoğraflar gösteriliyor.