Karaman’da birçok tarihi mekanı gezen fotoğrafçı Mustafa Binol, Karaman’ın çok ciddi tarihsel potansiyelinin olduğunu bunun fotoğrafçılar için de önemli bir zenginlik oluşturduğunu ancak bu mekanlardaki bazı pürüzlerin hem fotoğraf estetiği hem de tarihsel yapı için hoş olmadığını ifade etti.

Karaman’ın en dikkat çeken ve en önemli tarihi eserlerinden biri olan Karaman Kalesi etrafının farklı sosyal amaçlarla kullanılması ve Kale duvarlarının yazı veya farklı şeylerle kirletilmesinin saygısızlık olduğunu ifade eden Mustafa Binol, yetkililerin bu konuya önem vermesi gerektiğini söyledi.
Şehrin önemli tarihi mekanı olan Aktekke Camisi avlusunda kabloların dikkat çektiği ve çilehanelerin bacalarına hoparlör, tabela gibi şeylerin konulmasının yakışık olmadığını gözlemleyen Mustafa Binol bunların fotoğraf estetiği açısından da tarihi mekan açısından da güzel olmadığını belirtti.
Aynı zamanda Anklozan spondilit Derneği başkanı olan Mustafa Binol şehir için bazı Avrupa standartlarının üstünde kaldırımların yüksek olduğunu ve bunların özürlülere zorluk vereceğini yöneticilerimizin bu konuda duyarlılık  göstereciğine  inandığını söyledi. 
Önümüzdeki yıllar içinde Eskişehir gibi Karamanında Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak kabul edilmesini diledi.



Fotoğraf : Mustafa Binol

Fotoğraf : Mustafa Binol 



Fotoğraf : Mustafa Binol 



Fotoğraf : Mustafa Binol