Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvar öğrencisi 10 yaşındaki Elif Eroğlu, genç müzisyen adaylarını klasik müziğin ustalarıyla buluşturan ‘Yaylı Sazlar ve Oda Müziği Masterclass Programı’na katıldı.

İzmir’de farklı illerden ve yaş gruplarından oluşan 44 müzisyenin katıldığı etkinlikte Royal College of Music’ten Prof. Ani Schnarch, Prof. Itzhak Rashkovsky, Prof. Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Feza Gökmen ve Oğuzhan Kavruk gibi dünya çapındaki usta sanatçılar eğitim verdi.

ÇÜ Devlet Konservatuvar öğrencisi 10 yaşındaki Elif Eroğlu da, ‘Yaylı Sazlar ve Oda Müziği Masterclass Programı’na katıldı.

Projenin mimarlarından dünyaca ünlü keman sanatçısı Prof. Cihat Aşkın, sanatçı gençlerin önemli müzik hocalarıyla bir araya gelmelerini sağlayarak, sanatsal vizyonu olan nitelikli gençler yetiştirmek amacında olduklarını söyledi. Aşkın, “Çocuklar bu faklı çalışma ortamlarıyla önemli hocalarla çalışma imkanı bulup ’yaparak öğreniyorlar’. Bu sayede bilgi görgü ve tecrübeleri artarak sanatsal vizyon sahibi oluyorlar. Bu gençlere imkan sağlayarak beyin göçünün engellenmesi çok önemlidir. Böylesine yetişen bir gençliğin dünyaya ve memleketimize iyi hizmetleri dokunabilir” dedi.

Sanat alanında Adana’ya olan hayranlığını dile getiren Aşkın, “Adana’da yaylı sazlarda çok önemli müzisyenler yetişti. Çukurova Üniversitesi Konservatuvarı bu alanda değerli müzisyenlerin yetişmesinde önemli bir yere sahip” diye konuştu.