Kültür ve Turizm Bakanlığınca, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını arttırmak amacıyla başlatılan Gençlik Destek Programı (GENÇDES) kapsamında ikinci grup başvuruları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, GENÇDES’de ikinci grup başvurularının bugün başladığı, başvuruların 19 Mayıs tarihine kadar süreceği bildirildi. GENÇDES kapsamında, “Eser Üretim Desteği” “Etkinlik ve Proje Desteği” ile “Sanatsal Faaliyet Desteği” başlıkları altında belirlenen türlerde destek verilecek.

“Eser Üretim Desteği” başlığı altında tüzel kişilere ve şirketlere tarihimizin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının tanıtımına yönelik belgesel film, uzun metraj animasyon, çocukların sorumlu birey olarak yetişmelerine katkı sağlayacak içeriğe sahip bilgisayar oyunu ve uzun metraj animasyon türlerinde destek verilecek.

“Etkinlik ve Proje Desteği” başlığı altında, 14-29 yaş arasındaki gençler ile gençlere ve çocuklara yönelik etkinlik ve projeler için gerçek ve tüzel kişilere geleneksel sanatlar, sahne sanatları, plastik sanatlar, edebiyat, müzik ve sinema türlerinde destek verilecek.

“Sanatsal Faaliyet Desteği” başlığı altında ise 14-29 yaş arasındaki gençlere animasyon film (kısa metrajlı), belgesel film, kısa film, dergi, edebi eser yazım, tiyatro metni yazım ve müzik yapım türlerinde destek verilecek.