21 Ocak 2012 Cumartesi günü saat: 19.30’da Yunus Emre Konferans  Salonu’nda düzenlenen dinletiye Vali  Kahraman ’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, Karaman Gençlik Merkezi Müdürü Abdürrahim Dinçer, daire müdürleri, gençlik merkezi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Türkçenin en önemli şairlerinden şiirlerin okunduğu programda Vali Yardımcısı Latif  Memiş kendi yazdığı bir şiiri okurken KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Turan Karataş da Ahmet Kutsi Tecer’den bir şiir okudu.  
Vali  Kahraman  programda Sezai Karakoç’un “Kar” şiirini okumadan önce yaptığı konuşmada bir şehrin, bir ülkenin surlarla, silahlarla korunduğu gibi, bir medeniyetin de sanatla korunabileceğini vurgulayarak: “Şiir bir kaledir… Medeniyetin, fikrin, duyguların kalesi… Onun içindir ki şairlerin ne söylediği tüm çağlar boyunca herkes tarafından önemsenmiştir. Şiir kolay bir iş değil; çünkü şiiri sadece ilhamla açıklayamazsınız. Şair olmak için emek vermek gerekiyor, gayret etmek gerekiyor… Ve şair diğer insanlardan daha çok gören, daha çok duyan, daha çok hisseden insandır.  Ve şiir bir milletin, bir medeniyetin sesidir… Şiir bizim acılarımızdır. Şiir bizim sevinçlerimizdir. Şiir bizim gönlümüzdür, fikrimizdir…  Fuzuli’nin, Mehmet Akif’in, Attila İlhan’ın, Sezai Karakoç’un adını burada sayamadığımız yüzlerce şairimizin her biri, aslında bizim insanımızın sesidir…”
Gençleri şiirinde yolunda görmenin sevindirici olduğu vurgulayan Vali Kahraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ve gençleri şiirin yolunda, şiirinde ardında görmek ne büyük sevinç… Çünkü gençlerimizin şiirle yaşaması milletimizin acılarından, sevinçlerinden haberdar oldukları anlamına geliyor. Tabii şiirin Karaman için ayrıca önemi var… Çünkü burası Türk dünyasının daimi kültür başkenti… Çünkü Karaman Hz. Yunus’un sırlandığı iklim… Çünkü Karaman Mehmet Çınarlı’nın, Bekir Sıtkı Erdoğan’ın memleketi...”dedi.