Kutlama Programı, Kâzımkarabekir Spor Salonu önünden başlayıp Aktekke Meydanında sona eren gençlik yürüyüşüyle başladı. Aktekke Meydanında devam edilen kutlama programına; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Kadir Gezici, KMÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Vali Yardımcıları, Erkan Karahan, Kenan Eskin ve Dr. Sezer Işıktaş, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklâl marşının okunmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları farklı okullardan oluşan öğrencilerin şiir dinletisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Karete, Wushu, Judo takımlarının sergiledikleri gösteriler, Kâzımkarabekir Spor Salonu önünden başlayıp, Aktekke Meydanında sona eren 19 Mayıs koşusu ve yöresel kıyafet ve oyunlarıyla halk oyunları ekibinin gösterisini izleyenler tarafından beğeniyle takip edildi.
Kutlama programı, gençlik haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve 19 Mayıs Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam ederken, programda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen “Toplumda fiziksel aktivitenin artırılması projesi” kapsamında ortaöğretim öğrencilerine dağıtılacak olan 407 adet bisikletten 50 adet bisiklet öğrencilerle buluşturuldu.

Kutlama programı, Vali Murat Koca’nın Gençlik Merkezi tarafından açılan ebru, karakalem, kaligrafi, hat, vitray ve miniatürk’ten oluşan serginin açılışını yapması ve sergiyi gezerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler almasıyla sona erdi.