ANKARA (AA) - Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, ilçede 25 yıl ve daha uzun süredir faaliyet gösteren esnafları akşam yemeğinde bir araya getirdi.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner yemekte yaptığı konuşmada, "Ahilik demek; dürüstlük, kardeşlik, birlik beraberlik ve her şeyden önemlisi de ahde vefa demektir. Bugün burada Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işte bunu yapmaktadır. Ahde vefalı olmalıdır bir ahi, bugüne kadar hizmet eden oda başkanları yöneticiler ve siz değerli esnaf arkadaşlarımızı bir vefa göstererek sizlerle birlikte bizleri buraya toparladı" dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı’nın önünde çok büyük imkanlar ve gelecek adına önemli bir vizyon olmasına karşın, aşması gereken bazı handikapların da bulunduğunu belirterek, "Umarım yerel yönetimler, genel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve esnaflarımızla birlikte engelleri esnafımızın önünde kaldırır, hep beraber büyük bir hızla Gölbaşı’yı büyütmeye, Gölbaşı halkını zenginleştirmeye devam ederiz" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası birliğinin temelini ''ahiliğin'' oluşturduğunu vurgulayan Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albant ise konuşmasında, "Ahi elini, belini, dilini kapalı tutan ve alnını, kapısını, gönlünü ve sofrasını açık tutan kişidir. Ahilik yiğitlik, kardeşlik, doğruluk, çalışkanlık, cömertlik demektir. Ahilik esnaf, sanatkar, sanayicilik ve ticaret erbabının asırlarca bünyesinde barındırmış iş ve meslek ahlakını korumuştur. Ortaya koyduğu prensiplerle de sadece mesleki teşekküller değil, toplumun her kesiminden insanlara hitap ederek insan unsurunu ön plana çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

Program kapsamında Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın eski başkanlarına ve 25 yıldır esnaflık yapanlara plaket takdim edildi.