Karaman Gençlik Merkezi, Karaman'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Karaman'da farklı alanlarda önemli projelere imza atan Gençlik Merkezi, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda  “Gönüller Arası Köprü” projesi ile Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan Suriyeli ve Iraklı 12 kız öğrenciye derslerde uyum sorununu ortadan kaldırmak amacıyla haftanın belirli günlerinde Türkçe eğitimi veriliyor.
Öğrenciler Farklı Eğitimlerden de Yararlanacak
Karaman Gençlik Merkezi olarak Suriyeli ve Iraklı öğrenciler için uzun soluklu bir proje başlattıklarını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” Ülkelerinde savaş nedeniyle ilimize gelen kardeşlerimizin eğitim gördüğü okullarda uyum sorununu ortadan kaldırmak için böyle bir proje başlattık. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz sadece Türkçe öğrenmekle kalmayacak Gençlik Merkezimizin yürüttüğü diğer eğitimlerden ve faaliyetlerden de yararlanabilecekler” diye konuştu.
Her Çocuğumuza Ulaşmaya Çalışıyoruz
Gençlik Merkezi projeleri ile her çocuğa farklı alanlarda ulaşmaya çalıştıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Gençlik Merkezi projelerimiz ile birlikte birçok alanda çocuklarımızın yardımına koşmaya çalışıyoruz. Gönüller Arası Köprü projemizde bu anlamlı projelerimizden biri. Suriyeli ve Iraklı öğrencilerimiz okullarında yaşadıkları uyum sorununu bu projemiz sayesinde kolayca aşacaklarına inanıyorum. İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezlerimiz ile her zaman çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitimler Cumartesi günleri saat:10:00 ile 12:00 arasında Gençlik Merkezinde devam etmektedir. Bu güzel projeye katkıda bulunmak isteyen Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimiz Gençlik Merkezlerimiz ile iletişime geçebilir. Tel:03382131611