Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen okullararası ve kulüpler arası halk oyunları il birinciliği yarışmalarına geleneksel düzenlemeli dalda ve geleneksel düzenlemesiz dalda toplam sekiz okul katıldı.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine Karaman Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mustafa Akış, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, şube müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,”Halk oyunları, öyle bir branştır ki, bizim içimizden, özümüzden ve tarihimizden kaynaklanmaktadır. Halk oyunları bizim milli branşımızdır, özümüzdür ve kendi öz kültürümüzdür, bu yüzden halk oyunlarına ayrı bir önem ve emek vermekteyiz.

Sözlerime son vermeden önce, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen siz değerli ailelerimize ve gençlerimize, bugün bizlerle birlikte olan siz değerli konuklarımıza, kıymetli öğrencilerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha nice etkinliklerimizde bir arada olabilmek dileğiyle, hepinize iyi seyirler diliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibinin sergilemiş olduğu gösterinin ardından başlayan yarışmalarda sekiz okulun halkoyunları ekibi güzel ve coşkulu oyunlarıyla tüm izleyenlerin beğenisini kazandı. Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dalda yarışan halk oyunları ekipleri okullarına ve kulüplerine il birinciliği kupasını kazandırabilmek için ter döktü. Renkli görüntülere sahne olan yarışmalar sonunda Gençler Düzenlemesiz Dalda Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Spor Kulübü, Yıldızlar Düzenlemesiz Dalda Özel Başarı Koleji, Gençler Düzenlemesiz Dalda Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi, Gençler Düzenlemeli Dalda ise Yunuskent Anadolu Lisesi kategorinde birinci olan ekipler oldu.

Şampiyona sonrası dereceye giren okullara ve kulüplere kupa ve madalyaları, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Aslan Yıldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü H. İbrahim Atlı, Başhakem Mustafa Şenkon, İl Hakem Kurulu Başkanı Gonca Beyaz ve İl Temsilcisi İbrahim Güneş tarafından verildi.

Yarışmalar sonunda oluşan tablo ise;

Gençler Düzenlemesiz Dal Kulüpler

1.      Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Spor Kulübü

Yıldızlar Düzenlemesiz Dal

1.      Özel Başarı Koleji

Gençler Düzenlemesiz Dal

1.      Ermenek Hasan Kalan Anadolu Lisesi

2.      Hatuniye Mesleki ve Teknik Lise

3.      Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gençler Düzenlemeli Dal

1.      Yunuskent Anadolu Lisesi

2.      Bifa Anadolu Lisesi

3.      Başyayla Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lise