Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan BUSMEK’in Nilüfer’deki Beşevler Kurs Merkezi yeni binasında eğitim vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halen 18 ayrı merkezde 120 branşta, 10 bini aşkın kursiyerin eğitim aldığı BUSMEK’te bu yıl 20 bin kişiye eğitim vermeyi planladıklarını söyledi.

Bursa’da yaşayan vatandaşların hayatlarına yeni renkler katıp, mesleki birikimlerini geliştiren Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), Nilüferlilere yeni binasında hizmet vermeye başladı. Konak Mahallesi Yasemin Sokak üzerindeki yeni yerine taşınan BUSMEK Beşevler Kurs merkezinin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın da katıldığı törenle yapıldı. Nilüferli bayanların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Altepe, nitelikli iş gücünün yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında da BUSMEK’in en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu söyledi.

BUSMEK sayesinde kursiyerlerin el becerilerini geliştirip, aile ekonomisine katkı sağladığını ifade eden Başkan Altepe, bu sayede istihdama da önemli bir katkı sağladıklarını kaydetti. BUSMEK’in yeni eğitim dönemine 18 merkezde 120 branşta 10 bini aşkın kursiyerle başladığını ifade eden Başkan Altepe, “Bugüne kadar 111 bin kişiye eğitim verildi. Yeni eğitim döneminde Mustafakemalpaşa, Orhangazi, İznik ve Orhaneli ilçelerinde de açılacak olan kurs merkezleriyle birlikte 11 ilçede hedefimiz bu yıl 20 bin kişiye eğitim vermek. Beşevler Kurs Merkezi’nde şuanda 14 derslikte, 56 grupta; Yabancı Dil, Bilişim Teknolojileri, Sanat ve Tasarım, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Seramik ve Cam Teknolojisi, El Sanatları Teknolojileri, Giyim Üretim Teknolojileri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanlarında toplamda 48 branşta, 1335 kişiye eğitim veriliyor. Yeni kurs merkezimizde yeni dönemin tüm Nilüferli hanımlara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılış törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanvekili Beril Ünler ve Konak Mahalle Muhtarı Hale Çağan da hanımların nitelikli iş gücüne dönüştürülmesine büyük katkı sağlayan BUSMEK kurslarını bölgeye kazandırdığı için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek kurs merkezinin açılışını yapan Başkan Altepe, daha sonra kursiyerlerle birlikte pasta kesti. Tüm sınıfları gezerek, kursiyerlerle sohbet eden Başkan Altepe’ye BUSMEK kursiyerleri tarafından yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin resmedildiği dev bir karakalem tablo hediye edildi.