Günlük yaşantılarında zamanının büyük bir kısmını evde geçiren hanımlara şehri tanıtmak ve belediyenin gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetleri anlatmak amacıyla düzenlenen gezilerin ilk gününde hanımlar keyifli zamanlar geçirdi ve şehrin geneli hakkında bilgiler edindi. Gezi programları dâhilinde hanımlara, belediye tarafından yürütülen yatırım ve hizmetlerin yanı sıra diğer kamu yatırımları da yerinde anlatıldı. Ayrıca hanımlara sosyal ve kültürel tesisler de gezdirildi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, gezi sonrasında hanımları belediye hizmet binasında misafir etti. Belediye binasındaki yemek ikramı sonrasında, hanımlarla bir araya gelen Başkan Çalışkan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Bir şehrin daha iyi tanıtılabilmesi için önce o şehirde yaşayanların yaşadığı şehri iyi tanıması gerektiğine inanıyorum. Karaman Belediyesi olarak, son 2-3 yıldır düzenli bir program dâhilinde siz değerli hanımlarına şehri gezdiriyoruz. Bu gezilerle, ‘Nasıl bir şehirde yaşıyoruz? Ne gibi çalışmalar yürütülüyor?’ gibi sorularınıza yerinde bizzat göstererek cevap vermiş oluyoruz. Bu gezileri son derece önemsiyoruz. 56 mahallemizde yaşayan ev hanımlarımıza yaşadığımız bu güzel şehri gezdirmeyi hedefliyoruz"

3 Yeni Hanımlar Lokali İnşa Edilecek
Hanımlara yönelik birçok hizmetin gerçekleştiğini söyleyen Başkan Çalışkan: "Göreve geldiğimiz ilk günlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurduk. Hanımlara ve ailelere yönelik hizmetleri tek bir çatı altında topladık. Müdürlüğün hizmet binasında bir aile danışma merkezi oluşturduk. Bu merkezde hanımlara ücretsiz psikolojik ve hukuki destek sağlıyoruz. Ayrıca tüm evlendirme işlemlerini de Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesine aldık. Evlendirme işlemleri artık tek noktadan yapılabiliyor. Bunun yanında buraya modern bir nikâh salonu oluşturduk. Hanımlar için hizmet veren spor ve kültür merkezlerimizde çeşitli kurslar düzenleniyor. Bu merkezlerde hanımlar spor aktivitelerinde katılıyor. Belediye olarak hanımlar için bu merkezlerin sayısını artırıyoruz. Larende-Sümer, Fatih ve Osman Gazi Mahallesi’ne üç yeni hanımlar lokali inşa edeceğiz " dedi. 

"Başkan Çalışkan: "Bıkmadan, Yılmadan, Yorulmadan Hizmete Devam Edeceğiz"          
Düzenlenen gezi programından dolayı çok memnun olduklarını ifade eden hanımlar Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a teşekkür ettiler. Hanımlar, yaşadıkları mahallelerde bazı çalışmalarla ilgili Başkan Çalışkan'a sorular yönelttiler. Tüm soruları hassasiyetle cevaplandıran Başkan Çalışkan: "Sizlerden aldığımız güç ve enerjiyle bu şehre hizmet etmeye ve Karaman'ı en iyi seviyeye getirmek için bıkmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.