Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nden eşsiz Klasik Türk Müziği ve Türk Halk Müziği Konseri- 'Harman Zamanı' Yıl Sonu Konseri ayakta alkışlandı.

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Vali Yardımıcı V. Muammer Balcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani Karaçam, Şube Müdürleri Zeki Tuman, Haşim Tunca, Adem Büyükzengin,  KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Avcı, iş adamı Rıza Duru, eğitimciler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.


Konserin koro şefliğini Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü Başkanı Özlem VARIŞLI ATÇEKEN'in üstlendiği gecede, sahne düzeni ve kıyafetler göz doldurdu.
İki bölümlü yapılan konserin birinci bölümünde Klasik Türk Müziği ziyafeti sunuldu.

Segah Peşrevle açılan birinci bölümde sırasıyla "Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme", "Buruk Acı", "Kapar Gözlerini Kimse Görmesin" ve "Leyla Bir Özge Candır" isimli şarkıları Nihavent Taksiminden sonra "Kimseye Etmem Şikayet" ve "Çal Kanunum" isimli eserler takip etti. Sonrasında ise Muhayyerkürdi ve Kürdili Hicazkar eserler sıralacak. "Kapın Her Çalındıkça", "Karşıyaka'da İzmir'in Gülü" ve Safalar Getirdiniz" isimli hareketli şarkılarla birinci bölüm sona erdi. 


Güzel Sanatlar Lisesi Bölüm orkestrasına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Murat CAN kanunuyla, Selçuk Üniversitesi Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Hüseyin BİLGİÇ keman ve tanburuyla eşlik etti.


İkinci bölümde ise "Bir İncecik Duman Tüter", "Edremit'in Gelini", Şu Yüce Dağların Karı Eridi", " Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım", Ötme Bülbül", "Yüksek Minarede Kandiller Yanar", "Bugün AyınIşığı", "Bağa Gel Bostana Gel", "Böyle İkar İlen", "Vardım Baktım Demir Kapı Sürgülü", "Maden Dağı" ve "Halaylar" le konser sona erdi.

Konser, katılımcılar tarafından çok beğenilerek yoğun alkış aldı.

Okul Müdürü Şuayip Konukseven program sonrası fikirleriyle destek veren ve konsere eşlik eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Öğretim Görevlileri Adnan Kılıçarslan'a, Sema Sevinç'e, Murat Can'a, Selçuk Üniversitesi Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Hüseyin Bilgiç'e ve İş adamı Rıza Duru'ya teşekkür ederek plaketleri takdim edildi.