Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü Başkanı ve Koro Şefi Özlem VARIŞLI ATÇEKEN'in hazırladığı Klasik Türk Müziği ve Türk Halk Müziği Konseri 28 Mayıs 2013 Salı günü saat 20.30 'da Piri Reis Kültür Sitesinde izleyicilerle buluşacak.

İki bölümlü yapılacak konserin birinci bölümünde Klasik Türk Müziği ziyafeti sunulacak. Segah Peşrevle açılacak birinci bölümde sırasıyla "Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme", "Buruk Acı", "Kapar Gözlerini Kimse Görmesin" ve "Leyla Bir Özge Candır" isimli şarkıları Nihavent Taksiminden sonra "Kimseye Etmem Şikayet" ve "Çal Kanunum" isimli eserler takip edecek. Sonrasında ise Muhayyerkürdi ve Kürdili Hicazkar eserler sıralacak. "Kapın Her Çalındıkça", "Karşıyaka'da İzmir'in Gülü" ve Safalar Getirdiniz" isimli hareketli şarkılarla birinci bölüm sona erecek.


Güzel Sanatlar Lisesi Bölüm orkestrasına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Murat CAN kanunuyla, Selçuk Üniversitesi Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Hüseyin BİLGİÇ keman ve tanburuyla eşlik edecek. İkinci bölümde ise "Bir İncecik Duman Tüter", "Edremit'in Gelini", Şu Yüce Dağların Karı Eridi", " Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım", Ötme Bülbül", "Yüksek Minarede Kandiller Yanar", "Bugün AyınIşığı", "Bağa Gel Bostana Gel", "Böyle İkar İlen", "Vardım Baktım Demir Kapı Sürgülü", "Maden Dağı" ve "Halaylar" le konser sona erecek.