İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin birbirinden yetenekli 20 personeli, mesleklerinde olduğu kadar sahnede de başarısını kanıtladı. Doktor, hemşire, yönetici ve teknik personelin rol aldığı ‘Eşrefpaşa Hastanesi Tiyatro Kulübü’, “Bana Mastika’yı Çalsana” adlı oyunuyla ayakta alkışlandı.

Kimi doktor, kimi hemşire, kimi teknisyen kimi de idari görevli. Yaşamlarının büyük bir bölümünü toplum sağlığına ayıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi çalışanları, mesleki birlikteliklerini sanat dünyasına da taşıdı. Sağlık personeli, beyaz önlükler yerine bu kez sahne kostümleriyle ter döktü. 108 yıllık Eşrefpaşa Hastanesi, farklı birimlerde görev yapan personelin geçen yıl oluşturduğu ‘Eşrefpaşa Hastanesi Tiyatro Kulübü’ ile sanat alanında da örnek oldu. Geçen yıl Amerikalı oyun yazarı Neil Simon’un Anton Çehov’un hikayelerinden oyunlaştırdığı ’Sevgili Doktor’la usta tiyatroculara adeta taş çıkaran hastane ekibi, bu kez İzmirli yazar Nilbanu Engindeniz’in yazdığı “Bana Mastika’yı Çalsana” hikayelerini sahneledi. Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’ndeki oyunu izleyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ile Başhekim Dr. Serdar Pedükcoşkun da vardı. İzleyenleri kahkahaya boğan oyunun ardından sahneye çıkan Türkegül Kocaoğlu, yönetmen ve oyuncuları çiçek vererek kutladı. Oyuncuların 11 ve 21 Haziran tarihlerinde İzmir Sanat Merkezi’nde iki gösteri daha yapacağı bildirildi.

20 kişilik kadro

Yönetmen Mahir Özel’in çalıştırdığı ‘Eşrefpaşa Hastanesi Tiyatro Kulübü’ şu isimlerden oluşuyor:

Göz Hastalıları Uzmanı Dr. Tahsin Temel, Biyokimya Uzmanı Dr. Hülya Temel, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. İrfan Eker, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Pehlivanoğlu, Sosyolog Binnaz Durdu, Fizyoterapist Saniye Sönmez Aydınoğlu, Sekreter Nurcan Sevim Mut, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yusuf Engin Yaygın, Biyolog Özgür Bozkurt, Röntgen Teknisyeni Başak Baltacı, Radyoloji Teknisyeni Meral Gezer, Sağlık Teknisyeni Sümer Sabancı, Güvenlik Görevlisi Hakan Yoldaş Altoğ, Sekreter Esra Becer, Biyolog Rana Tekin, Dr. Hasan Hüseyin Tokgöz, Radyoloji Teknisyeni Şirin Yiğitler, Biyolog Hasbi Eker, Biyolog Mine Altınserenler ve Biyomedikal Görevlisi Veysel Çiçek.