Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin hayallerini sahneye taşıyabileceği yeni bir projeye imza atıyor. Bakanlığa bağlı gençlik merkezleri arasında düzenlenecek skeç yarışmasına, 14-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek. 
“Hayallerini Sahneye Taşı” sloganıyla hayata geçirilecek projede, katılımcılar komedi ve dram türlerinde yarışabilecekler. Yarışmalar, il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere üç aşamada düzenlenecek. Kalemine ve oyunculuğuna güvenen gençlerin arandığı yarışmada sergilenecek eserlerin senaryoları da katılımcı gençler tarafından kaleme alınacak. Ünlü oyuncuların seçici kurul üyeliği yapacağı yarışmalarda, performans süresi en az 8 en fazla 20 dakika olacak.
Yarışmalara katılacak gençlerin her türlü yol ve konaklama masrafları ile sergilenecek performanslarda ihtiyaç duyulacak dekor ve malzemeler Bakanlıkça karşılanacak. Yarışmada; il birincilikleri kazanan ekipler grup yarışmalarına, grup yarışmalarında birinci olan ekipler ise Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanacaklar. Türkiye Finali’ni kazanan ekip Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projeleriyle yurt dışı etkinliklerine katılma hakkı elde edecek. Türkiye Finali’ne katılan tüm ekipler, Bakanlığa bağlı kampları ve gençlik merkezlerinde gösteri yapma olanağı bulacak.
Skeç Yarışması Talimat ve Ekleri: http://www.gsb.gov.tr/Duyuru/48914/skec-yarismasi-talimat-ve-ekleri%E2%80%8F.aspx