14-29 yaş arası tüm gençlerin katılabileceği “Hayallerini Sahneye Taşı” projesinin tanıtımı için Karaman Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü üyeleri okul ve yurtları gezerek proje hakkında öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.

Projenin gençler için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen;” Gençlik ve Spor Bakanlığımızın önemli projelerinden biri olan Hayallerini Sahneye Taşı Projesi’nde katılımcılar komedi ve dram türlerinde hünerlerini sergileyecek. Yarışmalar, il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere üç aşamada düzenlenecek olup kalemine ve oyunculuğuna güvenen gençlerin arandığı yarışmada sergilenecek eserlerin senaryoları da katılımcı gençler tarafından kaleme alınacak” diye konuştu.

“Sanata Sahip Çıkan Bireyler Yetiştirilecek”

Kültürün önemli bir parçası tiyatronun alt dalı olan skeçin öğrenciler arasında sevilmesi ve yaygınlaştırması için Karaman olarak böyle bir projeye önem verdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü öğrencilerimiz, bu önemli projenin tanıtımı için 14-29 yaş grubu bireylerin yoğun olduğu okul, yurt ve üniversite gibi yerleri ziyaret ederek bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına devam ediyorlar. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen projenin Karaman’da tanıtımlarımız sırasında gençler tarafından büyük ilgi gördüğüne de tanık oluyoruz. Projenin ilimizde amacına ulaşması için gerekli çalışmalar hızla devam ediyor.”

Ünlü oyuncuların seçici kurul üyeliği yapacağı yarışmalarda, performans süresi en az 8 en fazla 20 dakika olacak. Yarışmalara katılacak gençlerin her türlü yol ve konaklama masrafları ile sergilenecek performanslarda ihtiyaç duyulacak dekor ve malzemeler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak.