Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Sütun Yayınları’nın birlikte tertiplediği ve “Herkesin içinde bir şair ve yazar vardır.” sloganıyla oluşan “Yazarlık Okulu” 26 Ekim’de başlıyor.

Konuyla ilgili KAREGDER Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle:

Eğitime gönülden destek sloganıyla yola çıkan derneğimiz; insanın özünde yer alan güzelliklerin ortaya çıkmasında rol alabilmek ve nesillerin yetişmesine katkı sağlayabilmek için, kültür dünyamızın zenginliklerini ve dinamiklerini yaptığı ve yapacağı etkinliklerle gündeme taşımaktadır. Eğitim sezonunun başında Sütun Yayınları ile ortaklaşa olarak Hüdayi Can, Hasan Çağlayan, Osman Alagöz ve Şemsettin Yapar’ın da dâhil olduğu dört değerli yazarımızı iki gün sürecek olan yazarlık okulu için ilimizde buluşturacağız. Türkçenin başkentinde olmamızdan dolayı daha da ehemmiyet kazanan dilimiz, ceddimizin bize miras bıraktığı en büyük servet ve emanettir. Biz dilimizin kelimeleri içinde milli tarihimizin en eski seslerini duyuyoruz. Bu sesleri yazarlık okuluyla herkese duyurmak istiyoruz. Değerlerimizi; şiir, deneme, hikâye ve romanlarıyla duyurma derdinde olan yazarlarımız, ilimizde yazı yazma ile ilgili incelikleri ve sırlarını paylaşacaklardır.

Yazar, sözü güzel ve etkili söyleyen kişidir. Cemil Meriç, “Ben yazarım.” demiyor. “Ben fikir işçisiyim.” diyor. Bizler bu etkinlikle insanların duygu ve düşüncelerini bir fikir işçisi hassasiyetiyle ifade edeceklerini düşünüyoruz. Önemli olan zamanı doğru kullanıp kitap okumanın değerini anlamaktır.  Çünkü bizler kitaba değer veren bir milletin torunlarıyız. Onlar arkalarında birçok eser ve memnun olmuş gönüller bırakmışlardır. Tarihimiz, kitap okuma işini bir sanat haline getirenlerle doludur. Ne yazık ki günümüzde bu mirasa yeterince sahip çıkılmamaktadır. Yazarlık okuluyla bu mirasa sahip çıkıp bugüne getirdiğimizi düşünüyor ve geleceğe taşıyacağımız ümidini yaşıyoruz. İşte bütün bu sebeplerden ötürü herkesi etkinliğimize davet ediyoruz.

Ayrıntılı bilgi için  www.karegder.org adlı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.