KDT Müdürü tomris Çetinel yaptığı açıklamada, bu yıl ''ustalara saygı'' diyerek yola çıkan KDT'nin ''İbiş'in Rüyası'' adlı oyunda da geleneği bozmayarak, usta bir yazar olan Tarık Buğra'nın oyunuyla seyircisine kapılarını açtığını söyledi. ''İbiş'in Rüyası'' adlı oyunun çok özel olduğunu belirten Çetinel, oyunun dekor tasarımının Seltel Çetiner'e, kostüm tasarımının ise Sevgi Türkay'a ait olduğunu ifade etti. Canlı orkestra ile oynanan oyunda kantoları, Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Dans ve Hareket dersi öğretmeni Banu Demir üstlendiğini anlatan Çetinel, ''İbiş'in Rüyası' 1930'lu yıllarda Nuran Tiyatrosu'nu anlatan bir oyun. Bir yandan büyük bir aşk hikayesi anlatılırken diğer yandan güldürücü bir çok sahne izleyiciyle buluşacak'' dedi. Oyunun sadece bu sezon değil birkaç dönem sergileneceğini anlatan Çetinel, herkesi oyunu izlemeye davet etti. 

 “İbişi’in Rüyası” adlı tiyatro oyunu 9 Ocak Pazartesi günü saat 19.30’da Pirireis Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Piri reis Kültür Merkezinde sahnelenecek olan tiyatro oyununun bilet fiyatlarının tam 5, indirimli 3.00 TL olduğu açıklanırken biletlerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Pirireis Kültür Merkezi girişinden temin edilebileceği açıklandı

''İbiş'in Rüyası'' adlı oyun

Oyun Cumhuriyetimizin ilk yıllarında batı tiyatrosu akımının karşısında ayakta kalmaya çalışan geleneksel tiyatro anlayışını inatla sürdüren Nahit’ in tiyatrosunda geçer… Sahne önünde ve arkasında yaşam mücadelesi veren Nahit bütün hayatını tiyatrosuna adamıştır… Yazar Tarık Buğra eserini Osmanlı döneminde kurulan darülbedayiinin kahramanlarından olan Komik-i şehir kel hasan’ ın hayatından esinlenmiştir.