Çekmeköy Belediyesi’nin İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı. İkinci kez Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan ilk ve tek belediye projesi olma özelliği taşıyan yarışmaya, farklı ülkelerden filmler gelmeye devam ediyor.

Çekmeköy Belediyesi’nin Ocak ayında başvuruları başlayan 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması İhanet ve Direniş-15 Temmuz’a filmler gelmeye devam ederken; bir müjde de Ankara’dan geldi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından takdir edilen proje, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesine alındı.

Yarışmaya dolaylı ya da doğrudan 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ekseninde “İhanet ve Direniş” temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılıyor. Başvurular, 2 Haziran’a kadar www.ihanetvedirenis.com adresi üzerinden online olarak alınıyor.

Dereceye giren filmler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 13 Temmuz’da düzenlenecek törende açıklanacak. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içinden, yurt dışından birçok başvuru aldık. Son başvuru tarihi yaklaştıkça ilgi daha da artıyor; bunun mutluluğunu yaşarken yarışmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesine alındı. Yaptığımız işlerin takdir görmesi bizim motivasyonumuzu daha da artırıyor” dedi.

“Halktan çok rağbet var”

Başkan Poyraz, bu yıl ki temalarına dikkat çekerek, “15 Temmuz gecesine şahit olan herkesin o geceye dair anlatacağı şeyler var; bu nedenle bu yıl ekiplerimiz sadece başvuruları almıyor, ‘eldeki verileri nasıl filme dönüştürebiliriz’ sorularını da yanıtlayarak, bir nevi danışmanlık da yapıyorlar. Kısa film, küçük bir kesimin ilgilendiği bir sanat iken; yarışmalarımızla bu alanı daha da genişlettiğimizi görüyoruz. Bu da sanat, spor, bilim adına yaptığımız projelerle doğru yolda olduğumuzu hissettiriyor” dedi.