Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) II. Ulusal Cemil Meriç Ödülleri ve Toplumsal Barışa Katkı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

MKÜ Tayfur Sökmen Yerleşkesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Emniyet Genel Müdür Vekili Zeki Çatalkaya, Hatay’ın eski valisi Utku Acun, siyasi partilerin temsilcileri, ilin kanaat önderleri, işadamları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, “Ödül alacak çok değerli isimlerin her biri toplumumuza aklı, bilgisi, birikimi ve önderliğiyle milletimize her türlü takdirin ötesinde çok önemli katkılar sağlamış isimler. Şüphesiz ki bugün verilecek ödüller bu kıymetli insanlar yaptıkları çalışmaların karşılığı olmayacaktır” dedi.

Rektör Güder, 2013 yılında verilen Cemil Meriç Ödülleri’nin, bu yıl da ulusal düzeyde düşünce ve kültür, edebiyat, sosyoloji, tarih ve tercüme alanlarında, Hatay genelinde ise düşünce ve kültür, Hatay’a değer katanlar, üniversiteye değer katanlar alanında verildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından II. Ulusal Cemil Meriç Ödülleri çerçevesinde Tarih Ödülü Prof. Dr. Halil İnalcık’a, Sosyoloji Ödülü Prof. Dr. Şerif Mardin’e, Hatay’a Değer Katanlar Ödülü Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz’e, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, MKÜ’ye Değer Katanlar Ödülü emekli Vali Utku Acun’a, Düşünce ve Kültür Ödülü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na, Kültür ve Edebiyat Ödülü Prof. Dr. Orhan Okay’a, Düşünce ve Kültür Ödülü de Mehmet Tekin’e verildi.

Ödül töreni Antakya Medeniyetler Korosu’nun verdiği konserle ve ardından düzenlenen kokteylle son buldu.